Фахівчиня Львівської райради поглибила знання з прав людини у Лундському університеті

Новини 28 Жовтня, 2023 234

Навчальна програма «Перспективи багаторівневого управління, децентралізації та прав людини» в Лундському університеті надає учасникам потрібну інформацію про роль державного управління

Заступник керуючого справами районної ради – начальник відділу правового та інформаційно-аналітичного забезпечення Львівської районної ради Ірина Цуньовська пройшла понад тижневий навчальний курс в Лундському університеті для молодих українських державних службовців, за участю окремих країн регіону Балтійського моря та Східного партнерства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської районної ради.

Як розповіла Ірина Цуньовська, навчання було насичене лекціями, семінарами, навчальними візитами та спілкуванням із колегами з інших країн.

«Це була дуже цікава частина нашої програми. Мені найбільше сподобалися візити до Офісу міської ради м. Лунд та регіону Сконе, оскільки вони тісно пов’язані з моєю роботою. Було дуже цікаво дізнатися про один із регіонів Швеції, і водночас порівняти Львівську область та регіон Сконе у Швеції. Це дуже чудовий міжнародний досвід.

На мою думку, навчальні візити цінні тим, що ви можете безпосередньо поспілкуватися з людьми, які там працюють, задати питання, отримати нові ідеї для себе, побути в цьому середовищі і зануритися в нього. Це цікавіше теорії, тому що можна перевірити на практиці, як це працює в іншій країні»,– розповіла Ірина Цуньовська.

Навчальна програма «Перспективи багаторівневого управління, децентралізації та прав людини» в Лундському університеті надає учасникам потрібну інформацію про роль державного управління у захисті прав людини, підтриманні верховенства права та просуванні демократії.

«Ми всі маємо робити все найкраще, щоб підтримувати права людини, незалежно від того, в якому секторі ми працюємо, приватному чи державному, і використовувати всі наявні в нас інструменти», – каже Ірина Цуньовська.

Довідково:

Програма «Перспективи багаторівневого урядування, децентралізації та прав людини» реалізовується в рамках Академії молодих професіоналів Шведського інституту (SAYP). Вона спрямована на молодих політиків, державних службовців і працівників громадянського суспільства з окремих країн регіону Балтійського моря та Східного партнерства. Це своєрідна платформа для обміну досвідом і накопичення знань з питань, пов’язаних з державним управлінням.

Коментарі

Позначки: