Фабрика, яка виготовила ялинкові іграшки з лого російської армії, має львівських власників

Новини 07 Грудня, 2020 4 415

Фабрика, яка виготовила ялинкові іграшки з лого російської армії, має львівських власників

Днями в мережі розгорівся скандал навколо Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас, розташованої у Київській області

Власником основного пакету акцій Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас є Львівський склодзеркальний завод.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.Захід.

Днями в мережі розгорівся скандал навколо Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас, розташованої у Київській області. З’ясувалося, що фабрика виготовила партію кульок на ялинку з логотипом армії Російської Федерації. Після розголосу на фабриці підтвердили, що одним із ринків збуту продукції є Росія, але запевнили, що партію ялинкових прикрас із лого армії країни-агресора ліквідували.

Втім, як з’ясував “Еспресо.Захід”, у цій історії є ще один цікавий нюанс: власниками скандальної фабрики є львів’яни.

Так, за даними аналітичної онлайн-системи YouControl, власниками крупних пакетів акцій ПрАТ “Галімпекс-Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас” є зареєстроване у Львові ТзОВ “Фірма Галімпекс-Склодзеркальний завод”, яке володіє майже 76% акцій, і мешканець села Зимна Вода на Пустомитівщині Олег Дацко – власник трохи більш ніж 20% акцій. Своєю чергою, Олег Дацко є засновником та основним бенефіціаром Склодзеркального заводу, відтак його можна вважати основним власником також Клавдіївської фабрики.

ТзОВ “Фірма Галімпекс-Склодзеркальний завод” більше відоме як власне Львівський склодзеркальний завод. Олег Дацко очолив підприємство після вбивства 2006 року його батька, Богдана Дацка. Згідно із даними системи YouControl, Олег Дацко є засновником ще низки підприємств у різних сферах – окрім виробництва іграшок, він також займається організацією концертної діяльності, наданням в оренду нерухомості та вантажних автомобілів, комплексним обслуговуванням об’єктів тощо.

До слова, в червні цього року ПрАТ “Галімпекс-Склодзеркальний завод” відвідав мер Львова Андрій Садовий.

Під час зустрічі з Олегом Дацком вони обговорили модернізацію самого підприємства, а також домовилися про майбутні зміни мікрорайону. Зокрема, йшлося про облаштування великої музичної площі та ремісничого осередку, де показово виготовлятимуть іграшки.

Нагадаємо, Клавдіївська фабрика в Київській області запустила у виробництво ялинкові прикраси з логотипом російської армії. Т. в о. голови правління фабрики Павло Гукасов на своїй сторінці у Facebook написав, що фабрика має частину замовлень із Росії, а згадана ситуація стала результатом певного недогляду з боку керівництва, яке не проінструктувало працівників не брати замовлення такого формату. Він запевнив, що партію іграшок з лого армії-агресора було ліквідовано.

Коментарі

Позначки: