Евакуйованих українців розмістять на території медичного центру у Полтавській області (ВІДЕО)

Новини 20 Лютого, 2020 1 120

Фото: "ЕХО"

Літак приземлиться у Харкові, звідти пасажирів літака перевезуть на територію медичного центру Національної гвардії України

Евакуйованих громадян з Китаю, після прильоту літака у Харків, доставлять до медичного центру Національної гвардії України у Нові Санжари Полтавської області.

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у сюжеті ТСН.

 

У аеропорту "Бориспіль" зустрічають рейс з українцями з Уханю

У аеропорту "Бориспіль" зустрічають рейс з українцями з Уханю

Опубліковано УНИАН Четвер, 20 лютого 2020 р.

 

 

Скриншот ФБ

У Нових Санжарах починається паніка: чекають земляків із Китаю, – пише ЕХО.

Як зазначається, по селищу розповсюджується інформацію про те, що  20 лютого в один із місцевих санаторіїв почнуть привозити і розміщувати на карантин українців із Китаю.

Інформацію про те, що українців евакуйованих із Китаю, привезуть і розмістять у  санаторії Нацгвардії, що знаходиться у Нових Санжарах, редакція газети «ЕХО» отримала ще наприкінці минулого тижня. Нібито витік йшов із середовища військових медиків, які працюють у Полтаві. Керівництво санаторію із яким ми поговорили по телефону категорично заперечили ймовірність розміщення у закладі, людей, які приїдуть із китайської провінції Хубей, де вже кілька місяців розповсюджується коронавірус. Але у середу ввечері до редакції зателефонував чоловік, наближений до Новосанжарської селищної ради. І повідомив, що володіє стовідсотковою інформацією, що українців вивезених із провінції Хубей, привезуть у Нові Санжари. Причому відбудеться це вже 20 лютого. Чоловік відзначив:

– Ми в шоці. Все селище в шоці. Це ж кінець Нових Санжар, як курортного селища.

Хоча офіційно українська влада не заявляла про те, щj евакуйованих громадян України будуть розміщувати у санаторії Нацгвардії, що у Нових Санжарах. Мова йшла про санаторні заклади у Київській області. Про це на спеціальному брифінгу говорив, в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я України Ігор Кузін.

«Визначено два заклади закритого типу. Це не лікарні, це установи санаторного типу», – зазначив Ігор Кузін. – Обидві установи знаходяться на території Київської області. Також є ще одна пропозиція від Міноборони з розміщення громадян на час карантину. Таким чином, може бути визначено три місця розміщення евакуйованих на карантин.»

В мережі інтернет найбільш вірогідними місцями  для розміщення евакуйованих людей називають санаторій у містечку Козин на Київщині і такий же заклад під назвою «Шкло», розташований за 40 кілометрів від Львова.

Як пише “ЕХО”, центр Санжар заблокувала поліція та військова техніка.

Центр Санжар заблокувала поліція та військова техніка

Після нічного перекриття в’їздів у Нові Санжари місцевими жителями до селища почали з’їжджатися спецзагони правоохоронних органів та військові. Неподалік в’їзду у селище відбулися сутички місцевих жителів з правоохоронцями. Декількох людей забрали у автозаки. Протестувальники стверджують, що їх повезли у Полтаву.

Близько 9 години у залі засідання районної ради відбулося зібрання на яке прибув голова Полтавської ОДА, обласні керівники СБУ та поліції. З їх слів інформація про те, що у медичний центр повинні доставити українців, які перебували у Китаї, посадовці дізналися лише о 7 годині ранку та офіційної інформації про це немає. Вони стверджують, що жоден із евакуйованих з провінції Ухань не інфікований.

Доки тривали зібрання до мосту через річку Ворскла, що у центрі селища, почали підтягуватися загони правоохоронців та військових. БТРом правоохоронці відтягують техніку, якою місцеві жителі спробувати загородити міст. Також протестувальники почали перегород жати проїзд шинами. Правоохоронці спробувати розблокувати міст та протестувальники повторили свої дії.

Наразі ніхто з обласних посадовців не поспілкувався з протестувальниками.

 

Як пише УНІАН, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії «Нові Санжари» у Полтавській області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області», – йдеться в повідомленні.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть там в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У МВС наголосили, що всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу. МВС констатували, що загрози здоров’ю громадян відсутні, спільно з Міністерством охорони здоров’я проводяться активні профілактичні заходи.

Раніше стало відомо, що евакуйованих з Китаю українців привезуть на Полтавщину – в санаторій МВС у Нових Санжарах. У зв’язку з цим в регіоні розпочалася акція протесту. В’їзди в Нові Санжари і Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти. Близько двох десятків машин, деякі з причепами, припарковані обабіч автодороги, що веде в селища від траси М-22 Полтава — Олександрія. Зранку на в’їзді в смт Нові Санжари Полтавської області почалися зіткнення поліції і місцевих жителів, які протестують проти прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців.

Опубліковано Іриною Земляною Середа, 19 лютого 2020 р.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,