Евакуйовані з Покровська перезимують у Трускавці

Новини 24 Серпня, 2022 156

Евакуйовані з Покровська перезимують у Трускавці

Заступник міського голови Покровської міської ради (Донецька область) Олег Фролов, разом з колегами, прибув до Трускавця, щоб заручитись підтримкою міського голови Андрія Кульчинського у надважливій справі. Попри свято, делегація з Покровська має чимало турбот.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Трускавецької міськради.

Сьогодні вони шукають можливості поселити мешканців своєї громади на більш безпечних територіях на зимовий період, адже зовсім скоро їхні домівки будуть «законсервовані».

Покровськ сьогодні виконує функцію прифронтового міста, яке слугує міцним тилом для військових і мешканців міст де ведуться активні бойові дії.

Саме через свою проукраїнську позицію покрівчани страждають від мстивих окупантів, які знищили життєво важливу інфраструктуру цілої громади, в якій налічується понад 50 тисяч населення. Зараз у Покровську відсутнє газопостачання, немає централізованого водопостачання і очікуються проблеми з електрикою. Відновлення інфраструктури коштує сотні мільйонів гривень, однак і це ризиковано через часті «прильоти».

Тож до зими більшість мешканців Покровська мають евакуюватись. Так постановив Уряд, тому Олег Фролов, як голова евакуаційної комісії Покровської міської ради, спільно з уповноваженими представниками міста, приїхав у пошуках місць де зимуватимуть їхні земляки, найперше, ті, які належать до найбільш соціально вразливих категорій.

Міський голова Андрій Кульчинський висловив розуміння потреб колег та запевнив, що місто допоможе прихистити мешканців Покровська. Трускавець прийме сім’ї, які мають дітей з інвалідністю – найбільш вразливі категорії. До 100 осіб безоплатно розмістять в санаторії «Джерело», де від початку війни проживають переселенці з дітьми. Також у корпусі Міжнародної реабілітаційної клініки професора Володимира Козявкіна (поруч з сан. «Карпати»), який не використовується, зможуть поселитись медичні працівники з сім’ями, а це близько 60 осіб.

Однак тут буде поставати питання оплати комунальних послуг. Трускавецька громада не єдина де покровці шукатимуть прихисток, адже їм потрібно поселити 20 тисяч осіб, які не можуть оплатити собі проживання, тому їхня мандрівка продовжиться у Львів, Ужгород, Хмельницький та інші українські міста.

Від війни не слід чекати поблажок і милосердя, але українці сильні, тож здобуватимуть свою Волю і Незалежність. А завдяки взаємній підтримці, наші люди будуть у безпеці і зможуть перечекати майбутню зиму, щоб з весною, дай Боже, зустріти мир у нашій Україні.

Коментарі

Позначки: ,