Естонія може скасувати безвізовий режим для громадян України

Новини 09 Жовтня, 2019 99

flickr.com/photos/bewellandthrive

Має досить «проблем» з мігрантами з України

Міністр внутрішніх справ Естонії, голова консервативної партії EKRE Март Хельме заявив, що Естонія не прийматиме мігрантів, а також поскаржився на проблеми з мігрантами з України.

Як повідомляє естонський мовник ERR, таку заяву Хельме зробив на зустрічі керівників МВС країн-членів ЄС в Люксембургу, де обговорювались проблеми міграційної політики? – пише УНІАН.

Як повідомив Хельме журналістам, на зустрічі в Люксембургу більшість європейських країн продемонстрували небажання приймати нових мігрантів і швидше готові запропонувати лише технічну допомогу.

За його словами, Естонія нині зустрічається з дуже сильним напливом мігрантів зі сходу, з республік колишнього СРСР.

«Якщо поглянути, то тих, хто просить про притулок, прибуває до нас найбільше не з Близького Сходу чи Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдова і лише потім Афганістан і подібні країни», – зазначив Хельме.

За його словами, Естонія має досить проблем з мігрантами з України, а країни Південної Європи не вважають це проблемою.

«У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння щодо нас. Українці швидше інтегруються в російськомовну громаду, і для нас це культурна і демографічна проблема. Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще із західноафриканських країн південніше Сахари, то нам сил не вистачить», – вважає керівник МВС.

За його словами, доки EKRE входить в уряд, Естонія не прийматиме мігрантів.

Раніше Хельме розпорядився з`ясувати, чи можна скасувати безвізовий режим для громадян України, які приїжджають до Естонії. За словами Хельме, представити парламенту відповідні законодавчі ініціативи він має намір вже цієї осені. Він додав, що лідери EKRE припускали: щойно Україна отримає безвізовий режим з ЄС, вона стане «троянським конем».

Коментарі

Позначки: ,