«Епіцентр» не закриватиметься на вихідні

Новини 12 Листопада, 2020 508

Фото ілюстративне з відкритих джере

Мережа торгових центрів «Епіцентр» анонсувала «72-годинну п’ятницю» в кінці тижня. Отже, в компанії дали зрозуміти людям, що не мають наміру закриватися на вихідні, незважаючи на постанову Кабміну.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Львів місто натхнення», про це йдеться в записі Епіцентру в Instagram.

В «Епіцентрі» підкреслили, що асортимент товарів, продажем яких вони займаються, містить як харчові продукти, так і ліки. У постанові Кабміну зазначено, що продуктові магазини і аптеки продовжать свою діяльність під час «карантину вихідного дня».

«Продукти у нас є, товари медичного призначення, ліки – є, корм для тварин – є. Завозимо пальне», – йдеться в записі Епіцентру в Instagram.

Користувачі в коментарях під записом обурюються, а дехто навіть тролить представників гіпермаркету:

“Можна я завезу антисептики в свій магазин одягу і теж буду працювати в карантин?”

Цікаво, що «Епіцентр» і раніше ігнорував постанови Кабінету міністрів. Під час загальнонаціонального карантину мережа торгових центрів продовжила свою роботу, в той час, як більшість ТРЦ були закриті.

Як повідомлялося, Кабмін ввів «карантин вихідного дня», згідно з яким обмежив діяльність закладів і установ у вихідні дні. У постанові зазначено, що карантин буде діяти до кінця листопада, але існує ймовірність, що обмеження продовжать до кінця року.

Рішення про введення «карантину вихідного дня» у Львові зустріли негативно. Представники ресторанного бізнесу провели акцію протесту під будівлею обласної адміністрації. А мер міста Андрій Садовий і зовсім заявив, що міська влада відмовляється виконувати рішення Кабміну і позиватиметься до сyду. Голова ЛОДА назвав акцію політичною.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов обурився заявою мережі торгових центрів “Епіцентр” щодо карантину вихідного дня. Він закликав уряд на це відреагувати.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це він заявив в ході онлайн-брифінгу.

Степанов закликав їх поїхати з ним в реанімацію.

“Хочете “покуражитися”? Зробити фарс на здоров’ї людей? Поїхали зі мною в реанімацію! “Покуражтесь” перед людьми, які помирають щодня, які лежать в реанімації”, – заявив він.

Міністр заявив, що буде відповідь зі сторони уряду.

“Я впевнений, що мої колеги в уряді, які, в тому числі, відповідають за контроль, дадуть відповідну відповідь”, – сказав Степанов.

У прес-службі “Епіцентру” відповіли, що вони не отримали офіційної постанови Кабміну.

“Як тільки ми її отримаємо, вивчимо і тоді ми оприлюднимо позицію, як працює “Епіцентр”. Наразі ми такої позиції не маємо. Поки є тільки інформаційні повідомлення, але нам треба побачити документ”, – йдеться у відповіді.

Довідково. Герега Олександр Володимирович (нар. 27 червня 1967, Городок на Хмельниччині) — народний депутат VII, VIII і IX скликань. Засновник і співголова політичної партії «За конкретні справи», президент Федерації важкої атлетики України, віцепрезидент ФФУ. Співвласник мережі гіпермаркетів Епіцентр К, Нова лінія.  Народний депутат України IX скликання. Член депутатської групи «За майбутнє»[7]. Голова підкомітету з питань загального податкового адміністрування та оподаткування податком на прибуток підприємств, бухгалтерського обліку і аудиту Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,