Експосадовця Львіввугілля підозрюють у розтраті понад 1,3 млн грн бюджетних коштів

Новини 21 Лютого, 2022 148
На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного із підрозділів державного підприємства «Львіввугілля» у розтраті бюджетних коштів в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у квітні 2021 року між ДП «Львіввугілля» та приватним підприємством було укладено тендерний договір на поставку гірничо-шахтного обладнання. При цьому підозрюваний, діючи в порушенням умов договору, вчинив дії щодо оплати вказаної продукції без його фактичної доставки на підприємство.

Як наслідок, такими діями державі завдано збитків на загальну суму понад 1,3 млн грн, що підтверджується висновком судової економічної експертизи.

Наразі вживаються заходи спрямовані на встановлення інших причетних осіб.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на дослідження всіх обставин вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,