Експерт Андрій Гнатуш попередив українців про катастрофу із тарифами (ВІДЕО)

Новини 24 Липня, 2021 758

На Львівщині зберігається загроза виникнення другого Алчевська у Новояворівську та Новому Роздолі, фото Львівський прес-клуб

Українців на початку опалювального сезону очікує катастрофа.

Про це у ефірі одного із телеканалів розповів експерт Андрій Гнатуш, пише Четверта студія.

Як відзначалось під час ефіру, за два роки президента Зеленського тарифи зросли на 70%, а заборгованість – майже на 20%.

Експерт стверджує, що українців на початку опалювального сезону очікує катастрофа.

“З 1 серпня в Україні зростає вартість електроенергії. Підвищення вартості електроенергії завжди тягне за собою підвищення вартості водопостачання та водовідведення. Далі зросте ціна на газ”, – пояснив Андрій Гнатуш.

Експерт з питань енергетики наголошує, що зараз ціна на газ є рекордно високою, адже влітку ціна на газ завжди є низькою.

“Станом на сьогодні, є рекордна ціна газу на тисячу кубів. Такого ще не було в історії. Влітку газ завжди є дешевшим. Але тенденції показують, що цього року такого не буде. Вартість тисячі кубів газу разом із доставкою у новому опалювальному сезону, напевно, буде вартувати близько 16-17 тисяч гривень. Ми говоримо про комерційний газ”, – пояснив Андрій Гнатуш.

Він додав, що галузь енергетики управляється за політичними квотами, а не за професійним підходом. Також Гнатуш наголосив, що “Нафтогаз” мав би піти на зустріч компаніям та погодитись на реструктуризацію своїх зобов’язань: “Держава винна державі і держава не розвивається. Це можливо зробити, але на це немає політичної волі”.

Також Андрій Гнатуш наголосив, що “є три слони, на яких тримається держава. Це освіта, армія і медицина. І державність України буде сипатись до того моменту, доки ми не будемо вкладати кошти у ці сфери. Зараз вони фінансуються за залишковим принципом”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,