Екс-нардеп зі Львова продав свої регалії депутата за 1000 євро

Новини 02 Серпня, 2022 89

Вилучені на аукціоні гроші Михайло Хміль обіцяє передати на потреби війська

Колишній нардеп зі Львова Михайло Хміль продав на аукціоні комплект своїх регалій народного депутата України VII та VIII скликань. Виручені гроші Хміль планує передати на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє газета «Високий замок», пише «Четверта студія».

Нагадаємо, політик виставив свій лот на електронний аукціон ebay. de ще 13 липня. Лот складався з фірмового футляра Верховної Ради України, двох посвідчень народного депутата України та двох депутатських значків. Тоді Михайло Хміль сказав «ВЗ»: «Навіщо тримати вдома ті атрибути державності, якщо ми її можемо втратити? Треба допомогти українському війську. Ці речі мені дорогі, адже вони були при мені у дні Революції Гідності, у сесійному залі, коли ми демонтовували режим Януковича. Але розумію, що нині — не час для сентиментів. Тому найкраще застосування своїх „депутатських артефактів“ бачу у їхньому продажі. Виставив свої регалії на аукціон у Німеччині, бо саме там я пройшов школу політики та демократії — у 2002-му році завершив трирічне навчання і здобув ступінь доктора філософії Українського Вільного Університету у Мюнхені. А крім того хочу таким чином закликати німців активніше підключатися до підтримки України».

«За весь період аукціону було близько двадцяти запитів від різних учасників, які піднімали ціни, — розповів „ВЗ“ Михайло Хміль. — Але знайшлася одна учасниця, яка заплатила одразу тисячу євро. До речі, я з нею знайомий, але наразі не можу розголошувати її ім’я. Це німецька лікарка, вона час від часу приїжджає до Львова читати лекції у нашому медуніверситеті. Вона побачила інформацію, що я виставив свої „клейноди“ на аукціон і прийняла рішення допомогти українському війську. Зараз ці гроші передає мій приятель із Мюнхена. Уже невдовзі я їх передам волонтерській ініціативі „Львівський Лицар“».

Коментарі

Позначки: , ,