Екс-мер Рави-Руської заговорила російською у Трускавці (ВІДЕО)

Новини 04 Жовтня, 2021 3 757

Ірина Верещук

Народний депутат України від “Слуг народу” та, за неофіційною інформацією, кандидат на пост міністр оборони України Ірина Верещук у Трускавці під час навчання “слуг” заговорила російською.

Про це пише Четверта студія з посиланням на відео, поширене у телеграм-каналах.

Нагадаємо, Ірина Верещук народилась 30 листопада 1979 року у місті Рава-Руська на Львівщині.

1997 закінчила Рава-Руську середню школу з золотою медаллю.

31 жовтня 2010 року обрана міською головою Рави-Руської від партії “Сильна Україна” (належала олігарху Сергію Тігіпку, через 2 роки влилась у Партію регіонів), при цьому Верещук у партію не входила.

За підсумками виборів, багато ЗМІ називали її наймолодшою жінкою-міською головою в Україні (30 повних років), проте на тих же виборах мером Нетішина стала 29-річна Ольга Омельчук.

Виступала за надання прикордонним населеним пунктам спеціального статусу, який сприятиме додатковим надходження до місцевих бюджетів шляхом збору податків за перетин автомобілями, які перетинають кордон, таких міст, сіл та селищ[15].

Разом з війтом гміни Любичі-Крулєвська (Польща) у листопаді 2013 року ініціювала створення пішо-велосипедного переходу у пункті пропуску «Рава-Руська — Гребенне».

Після оголошення урядом Азарова—Януковича відмови від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, наступного дня, від імені громади Рави-Руської, звернулася до Європейського Союзу із закликом підписати Угоду про асоціацію окремо з Равою-Руською.

У травні 2014 року записала відеозвернення до матерів Росії із закликом не допустити війни.

Балотувалась у Верховну Раду України VIII скликання як самовисуванка на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року у окрузі № 122, але програла Володимиру Парасюку, зайнявши 6-е місце з підтримкою 4,46 %.

17 лютого 2015 року подала у відставку з посади міського голови Рави-Руської «через постійний тиск і звинувачення псевдопатріотів». Напередодні цієї події народний депутат Володимир Парасюк звинуватив очільницю Рави-Руської у корупції та систематичному прогулюванні роботи, натомість Ірина Верещук пообіцяла довести безпідставність звинувачень у суді. Станом на 2020 рік, судового позову від Верещук так і не було, а звернення до Генпрокуратури від Парасюка не мали результатів.

16 липня 2020 року фракція партії «Слуга народу» у ВРУ провела праймеріз серед кандидатів для участі у виборах Київського міського голови, де Верещук перемогла Миколу Тищенка, Олександра Дубінського та інших претендентів, отримавши 87 голосів, у тому числі голос Президента Зеленського. Пізніше вона й стала офіційною кандидаткою на посаду мера Києва від партії.

Протягом передвиборчої кампанії, кандидатка висловлювалася стосовно будівництва метро на Троєщину: спочатку в інтерв’ю виданню «Хмарочос» називала це «дорогою утопією, на якій наживаються підрядники» і пропонувала замінити швидкісними трамваями. Проте через кілька тижнів змінила думку і стверджувала, що метро таки має бути побудоване.

За підрахунками журналістів Bihus.info, станом на вересень, зовнішня передвиборча агітація Слуги Народу була найдорожчою у Києві (16 млн грн), хоча партія відмовилась від державного фінансування. Керівництво партії пообіцяло оприлюднити джерела коштів у звіті НАЗК наступного року.

Зрештою, на виборах мера Києва Верещук посіла 5-те місце після Кличка, Попова, Притули та Кучеренка з результатом 5,44 %. Причинами своєї поразки Верещук назвала низьку оцінку роботи партії «Слуга народу» суспільством, та погану мобілізацію свого електорату. Окрім цього, вона відзначила деструктивні сили всередині своєї команди, зокрема Миколу Тищенка та Аллу Шлапак.

Коментарі

Позначки: , , ,