Екс-голова Львівської облради вимагає від Козицького пояснень через порушення карантину

Новини 24 Квітня, 2020 766
Екс-голова Львівської облради вимагає від Козицького пояснень через порушення карантину. Фото: відкриті джерела.

Екс-голова Львівської облради вимагає від Козицького пояснень через порушення карантину. Фото: Варіанти.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич вимагає від голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького пояснити, чому адміністрація організувала публічний захід у час карантину.

Як пише “Четверта студія” з посиланням фракція ВО “Свобода” у Львівській обласній раді, про це Олег Панькевич написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

«За попередню добу на Львівщині з підозрою на коронавірус госпіталізували 14 осіб. Підтверджено наявність коронавірусу за добу у 8 мешканців Львівщини. За увесь час COVID підтверджено у 282-х осіб. Від інфекції померли 12 осіб, одужали 32 людини», – читаємо в повідомленні на сайті облдержадміністрації. А буквально наступна новина розповідає: «Сьогодні кільком районам області вручили ключі від перших десяти шкільних автобусів»… І фото, на яких голова ЛОДА Максим Козицький разом з іншими чиновниками стоять пліч-о-пліч, а до них підходять представники районів за ключами. Людей явно більше, ніж двоє і навіть ніж десятеро. Дистанції ніякої не дотримано. Журналісти записують коментарі. Кажете, Постанова Кабінету міністрів №211? Ні, не чули…

Невже це був захід «державної ваги», що задля нього високі посадовці вирішили знехтувати вимогами карантину? Ну добре, самі не бояться, а чого наражають на небезпеку людей з районів, зганяючи до Львова?
Згадую звернення влади не виходити з дому. То для когось – карантин, не збиратися більше двох, не йти до церкви, навіть на похорон не можна, а для когось – вручення автобусів? Термінове. Публічне. Урочисте!
Як же безглуздо і безвідповідально! Невже мета виправдовує засоби? З яким обличчям ці посадовці будуть завтра розповідати людям, що вони мають залишатися вдома, не поширювати вірус? Хто їм повірить? На коли там прогнозують пік захворювань – на початок травня? Боюся, що треба буде шукати поширювачів вірусу серед учасників сьогоднішнього урочистого вручення ключів від автобусів…

Ви не «школярики» хотіли вручити школам, а влаштувати піар-акцію. Пригадую історію з минулого, як такий самий шкільний автобус відправили в район, а потім довелося повертати його до Львова – бо влада вирішила влаштувати «урочисте вручення ключів» на камери. Невже берете приклад? То що це було? Як депутат обласної ради я вимагаю пояснень», – зазначає Олег Панькевич.

Нагадаємо, Шмигаля закликали «привести до тями» Козицького і його підлеглих.

Коментарі

Позначки: , ,