Е-квиток у Львові: пільгові посвідчення більше не діятимуть (ВІДЕО)

Новини 24 Квітня, 2019 118

Сьогодні, 24 квітня, у Львівській міській раді відбувся брифінг на тему: “Впровадження е-квитка у Львові: етап впровадження та реєстрація осіб пільгових категорій в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, для отримання пільгового квитка”.

Участь у заході взяли: Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, Сергій Журбенко, начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» та Ігор Кобрин, начальник управління соціального захисту ЛМР.

“Львів рухається в напрямку впровадження е-квитка. У лютому цього року відбулось відкриття технічної частини тендеру. Зокрема, 6 компаній та консорціумів подали свої технічні пропозиції. Зараз представники ЛКП “Львівавтодор” та консультанти від Європейського банку реконструкції та розвитку опрацьовують отримані пропозиції. Опісля буде фінальна частина – це отримання фінансових пропозицій від компаній, які пройдуть за технічними пропозиціями. Розпочати впроваджувати е-квиток плануємо з електротранспорту”, – зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

“Пасажири, які мають право на пільговий проїзд у транспорті повинні бути зареєстровані у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільгу. Коли система запрацює повністю, для пасажирів, які мають право на пільгу, вже не достатньо буде тільки посвідчення. Потрібно буде зареєструвати свою поїздку. Для цього ми дамо безкоштовно кожному персональну транспортну картку, які потрібно буде при кожній поїздці прикладати до спеціального зчитувача-валідатора, що будуть розміщені біля всіх вхідних дверей у трамваях, тролейбусах та автобусах. Але основною умовою видачі такої картки буде наявність даних про пасажира в Єдиному реєстрі, який ведуть органи соціального захисту”, – пояснив Сергій Журбенко, начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП “Львівавтодор”.

Отож, усі пасажири, які зараз мають можливість користуватись пільговим проїздом на підставі пред’явлення  посвідчення водієві чи контролеру, мають до осені (орієнтовно до жовтня) прослідкувати за тим, аби їхні імена було внесено до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб.

Нагадаємо, ЛКП “Львівавтодор” та ЄБРР підписали договір на суму 10 млн євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту – 11.2 млн євро.

 

Коментарі

Позначки: , , ,