Директор Бориславської міської лікарні в обхід контракту виписував собі премії та надбавки, – Яворський

Новини 17 Квітня, 2020 1 999

Головчак Віталій Степанович. Фото: Бориславська міська рада

Багаторічного керівника міської лікарні звільнили через фінансові зловживання

У Бориславі через фінансові зловживання звільнено багаторічного керівника міської лікарні.

Як пише «Четверта студія», на своїй сторінці у ФБ міський голова Борислава Ігор Яворський, зокрема,  повідомив, що директор КНП «ЦМЛ м. Борислава виписував собі в обхід підписаному контракту премії та надбавки.

Як зазначається у повідомленні міського голови Борислава, «я хочу проінформувати про деякі реалії КНП «ЦМЛ м. Борислава», які встановлені в ході перевірки, що була проведена згідно мого розпорядження. Або навіть більше – про їх моральну сторону. Оцінку даним фактам мають надати правоохоронні органи, тому подальше слово за ними».

«А тепер щодо моралі… Всі ми, зокрема і я особисто, жив в останні роки з думкою про критичну ситуацію в нашій міській лікарні та гострим дефіцитом коштів навіть на всі захищені статті видатків. Ми неодноразово проводили зустрічі з керівництвом ЦМЛ та профспілкою ЦМЛ, де стояло одне питання: «Ви зобов’язані нам доплатити кошти!!!»

Розуміючи, що це зароблені людські гроші, ми перерозподіляли фінанси, ігноруючи інші потреби, щоб переходити без боргів у новий рік. І все це правильно. Окрім одного… «Привілейоване» керівництво ЦМЛ розцінило такий стан справ на свій лад. Внаслідок чого почало виписувати собі премії та надбавки, які, на мою думку, не відповідають реальному стану справ на підприємстві. І це розпочалось в грудні, коли всі ми по крихтах збирали кошти, щоб закрити існуючу заборгованість перед медиками міста. І продовжилось в час карантину, коли всі, починаючи з волонтерів і закінчуючи пересічними мешканцями міста, збирали спільно кошти для порятунку наших медиків від вірусу, який стрімко шириться світом», – зазначає Ігор Яворський.

Він також оприлюднив дані по заробітній платі директора КНП «ЦМЛ м. Борислава», включно з преміями та надбавками, які він виписав собі в обхід підписаному контракту.

«Подаю дані по заробітній платі директора КНП «ЦМЛ м. Борислава», включно з преміями та надбавками, які він виписав собі в обхід підписаному контракту, що в підсумку дозволило йому отримати наступний розмір заробітної платні з нарахуваннями:

72 785,94 грн. – грудень

31 994,35 грн. – січень

41 940,61 грн. – лютий

48 845,73 грн. – березень», – інформує міський голова.

Він також наголошує, що «окрім цього ще ряд осіб керівного складу ЦМЛ в цей час отримували сумарно сотні тисяч «преміальних» за підписом директора та за згодою в колективному договорі голови профспілкового комітету».

Він також інформує, що  у зв’язку із прописаними в колективному договорі умовами та переходом вторинної ланки надання медичних послуг на фінансування НСЗУ сума премій для адміністративно-управлінського персоналу з 1 квітня збільшиться приблизно в три!!! рази.

«І це було б, мабуть, нормально, якщо б для всіх працівників. Але, на жаль, лише для «вибраних» за «особливі заслуги та досягнення».

У зв’язку із цим, звертаюсь до вас, шановні працівники медицини м. Борислава, чи знали Ви про це? І чи справді все так, як вам доводили до відома вищезгадані особи, які дуже «турбувались» про ваші зарплати… Зараз хочу запевнити медиків, що із заборгованою зарплатою ви не залишитесь наодинці. Всі попередні роки ми справлялись і зараз це вирішимо. Я вам це гарантую (сьогодні ще було виконано перерозподіл призначень на 600 тис. грн. з міського бюджету для погашення боргу).

Я свідомо зараз не описав виявлені порушення, говорю тільки про мораль. Бо я для себе рішення прийняв, матеріали перевірки скеровані мною в правоохоронні органи, директор звільнений», – повідомив Ігор Яворський.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,