Дякую кожному українцю, який прийшов висловити шану та повагу моєму батькові, – Порошенко

Новини 19 Червня, 2020 1 054

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

П’ятий президент України Петро Порошенко, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко подякував усім людям, які підтримали його зв’язку зі смертю батька. Про це пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

“Дякую кожному, хто прийшов висловити шану та повагу Великому Українцю, Великій Людині — моєму батькові.

Дякую і тим, хто не зміг доїхати до Храму Божого, Клубу Кабінету Міністрів, але висловив слова підтримки. Я був вражений, яка величезна кількість співчуттів надійшла моїй родині з усього світу. Сотні тисяч небайдужих людей відзначили, як мій батько любив Україну.

Господи, дякую тобі, що ти послав мені такого батька. Дуже важко втрачати батьків, коли ти молода людина, але ще важче втрачати, коли ти вже відбувся, коли ти уже розумом, а не лише серцем, розумієш, що батько для тебе зробив.

Хтось великий сказав, що батько і мати — це перші люди після Бога. Для мене це було саме так, бо мій батько був не лише батьком для мене. Це унікальне відчуття, коли він — твій справжній друг, до якого у будь-який час і у будь-яких обставинах ти можеш звернутися і точно отримаєш правильну пораду.

Він був великим батьком і великим другом, а ще він був великим вчителем, який на власному прикладі демонстрував, як треба любити людей, тримати своє серце відкритим, приходити до Бога і вірити. Як треба любити дружину і як зберегти міцною родину. Як треба переживати за державу, як жити справою, яку ти робиш.

Це дуже нелегко бути батьком Петра Порошенка. Бо, якщо ти маєш відкрите серце, ти маєш навчити сина, як переживати несправдливість, брехню, підлість. Він навчив мене цьому, але все це залишало шрами на його серці. Він ніколи цього не показував, бо був міцною людиною і вчив долати перешкоди. Але цих шрамів стало стільки, що серце не витримало. І зупинилося…

Ми тільки тиждень тому відсвяткували його день народження, і у ніч на 16 червня серце мого батька зупинялося 16 разів. І 16 разів ми його запускали. На 17 раз воно не запустилося…

Того, хто ранив серце мого батька — Бог простить. Бо мій тато вчив нашу родину прощати.

Він — Великий син України, Герой України. Не тому, що побудував школи, лікарні, села. Він був і залишається справжнім лідером, який власним прикладом демонстрував, як треба любити Україну. Це — найкращий спосіб виховання. Його справа назавжди залишиться жити.

Дякую вам, українці, що ви так вшанували мого батька. Прошу тими словами, які прийдуть до серця, помолитися Богу за Олексія Івановича Порошенка.
Господи, подай йому Царство Небесне…”, – заявив Петро Порошенко на церемонії прощання зі своїм батьком у Михайлівському соборі Києва.

Коментарі

Позначки: ,