Двоє мешканців Львівщини потрапили до реанімації з лептоспірозом

Новини 14 Січня, 2024 209

«Щурі, голуби, безхатьки»: львів'яни скаржаться на антисанітарію біля смітників

До реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні у важкому стані потрапило двоє чоловіків, мешканці Стрийського і Перемишлянського районів, у яких діагностували лептоспіроз

Доцент кафедри інфекційних хвороб Львівського національного медуніверситету ім. Данила Галицького, лікарка-інфекціоністка Надія Прикуда розповіла ZAXID.NET, що пацієнти з районів поступили до лікарні у важкому стані. 51-річний чоловік – зі Стрийського, а 66-річний пацієнт – з Перемишлянського районів.

Обоє мешкають у селі, мають господарство. І вдома, і у місцях, де працюють, на гризунів не звертали увагу. Де і як заразилися, точно сказати не можуть, але в обох на руках були порізи, пошкодження.

«Двоє цих пацієнтів поступили в лікарню у важкому стані, з проявами печінкової і ниркової недостатності, з високою температурою, скаржилися на інтенсивний біль у м’язах. Найбільше боліли литкові м’язи , м’язи стегна, в одного пацієнта боліли м’язи всього тіла. У пацієнта зі Стрийського району були ще й носові кровотечі», – каже Надія Прикуда.

Мешканець Стрийського району вже тиждень перебуває у реанімації. Стільки ж у реанімації був і мешканець Перемишлянського району. Його цього тижня перевели у відділення, де він продовжує лікування.

За словами лікарки, з початку 2024 року до лікарні з лептоспірозом потрапило вже п’ятеро мешканців Львівщини: двоє зі Стрийського району, і ще троє з Перемишлянського, Бродівського районів і Львова. Усі – чоловіки, віком 51-66 років.

За даними фахівців центру контролю та профілактики хвороб, причиною захворювання міг бути контакт із гризунами: кіт жінки ловив мишей і приносив до помешкання. Основною причиною важкого перебігу лептоспірозу є пізнє звернення до лікарів.

Коментарі

Позначки: , ,