Двох мешканців Донеччини, які брали участь у боях проти ЗСУ, засуджено до 15 років ув’язнення

Новини 05 Березня, 2024 27

суд

Інший обвинувачений отримав військову форму, зброю та виконував різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури двох громадян України визнано винними. Їх засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Кожному з чоловіків призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.

Прокурори в суді довели, що мешканці Донеччини добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування «Народної міліції» терористичної організації «днр».

Відомо, що один із них обіймав посаду начальника штабу полку. Він надавав накази підпорядкованим військовослужбовцям рф. Також чоловік відповідав за мобілізаційну готовність полку та військову дисципліну, організовував караульну і внутрішню службу тощо.

Інший обвинувачений отримав військову форму, зброю та виконував різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України. Окрім цього він забезпечував безпеку місць перебування армії рф.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювало Управління СБУ у Львівській області.

Коментарі

Позначки: , ,