Думка експерта про політичну обстановку у Львові напередодні старту місцевих виборів

Новини 14 Червня, 2020 355

Фото: ФБ/Віктор Таран

Львів – єдиний  облцентр де всі політичні гравці розпочали вести кампанію, – Таран

Політичний експерт Віктор Таран поділився враженнями про політичну обстановку у Львові напередодні старту місцевих виборів.

Як пише “Четверта студія”, своїм аналізом політичної ситуації, яка складається на даний час у Львові, в контексті майбутніх місцевих виборів, Віктор Таран поділився на своїй сторінці у ФБ.

Останні два дні провів у Львові (з виїздом у Золочів). Поділюсь враженнями про політичну обстановку напередодні старту місцевих виборів, які у мене склались після спілкування з місцевою політичною елітою.

1. Виборча кампанія стартувала і з кожним днем набирає обертів. До речі, Львів єдиний  облцентр де всі політичні гравці розпочали вести кампанію.

2. Рейтинги напередодні місцевих показують іншу динаміку ніж рік тому. Внутрішня соціологія двох політсил, якою зі мною поділились, показує що перше місце тримає ЄС. Друге і третє відповідно Самопоміч та Слуги. Потім Свобода Галицька партія та Батьківщина.

Станом на сьогодні так виглядає, що жодна партія не матиме більшість у міській раді. Тож львів’яни мають готуватись до серйозних протистоянь у міськраді. Гібридні коаліції та навіть «повний параліч її роботи»

3. Голос. Тут ситуація дуже не проста. Відхід Вакарчука вдарив по позиціях Голосу у Львові. Станом на сьогодні львів’яни цитую «образились на Вакарчука» Але НЕ ЗА РІШЕННЯ, а за те як він це зробив! Вони вважають, що потрібна була якісніша комунікація та роз’яснення позиції. Як це відіб’ється на рейтингах – поки не зрозуміло. Дуже важливо як себе поведе Руцишин – лідер Львівського Голосу. Тому оцінювати їх перспективи поки не буду.

До речі,  найбільшими електоральними вигодовидобучами станом на сьогодні є не ЄС, а – Галицька партія та Самопоміч. Тим паче, ходять чутки, що Васильченко та Піпа (мажоритарники Голосу по квоті Галицької партії) нібито кидають Голос і вертаються в партію. Якщо це правда Галицька партія різко рване. Звісно це чутки. Час покаже наскільки це правда.

Мерські перегони.

На перемогу в них претендує Садовий. Незважаючи на всі корупційні скандали та інфраструктурні проблеми міста він має гандікап у майже 40%, що дає йому не погані перспективи. Звісно, ми всі пам’ятаємо що Садовий публічно оголосив, що більше не балотуватиметься. Але фактор «маленького Ісусика, який може прийти до Андрія Івановича напередодні виборів» – ніхто не відміняв. 

Другий і третій рейтинги мають Кошулинський та Синютка. Ну і Васюник наступає всім на п’яти.

«Слуги» кандидата не виставляють. Їхня ставка – виключно міська рада. І це, на мою думку, помилка.

Чи можливо перемогти Садового? Так, але для цього має скластись низка факторів. Серед яких ключовими є координування опозицією своїх дій та проведення атипової кампанії у Львові. Якщо противники цього не зроблять – Садовий може готувати шампанське. Тим паче, кажуть, Садовий ВЖЕ «зарядив» кілька незалежних кандидатів, які мають розривати голоси його противників“, – зазначає у своєму дописі політичний експерт.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , , , , ,