ДТП автобусів з українцями: в Польщі прокоментували повторну аварію на тій самій ділянці (ВІДЕО)

Новини 22 Березня, 2021 174

ДТП у Польщі

На ділянці дороги в Польщі, на якій сталися дві ДТП з українськими автобусами, стан дорожнього покриття, інформаційні покажчики та освітлення були в належному стані і не могли бути безпосередньою причиною аварій.

Про це повідомив прессекретар Генеральної дирекції національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Польщі Шимон Пеховьяк, передає Четверта студія з посиланням на Укрінформ.

«З нашого аналізу випливає, що вся інфраструктура у цьому місці побудована правильно, відповідно до проєкту і всіх нормативних документів», – сказав Пеховьяк.

За його словами, після першої аварії працівники GDDKiA спільно з поліцією перевірили правильність установки відбійників і стан покриття.

«Незадовго до нинішньої ДТП цю ділянку проїжджала cпецтехніка… Дорога посипалася сіллю. У момент аварії не було ожеледі, адже температура була вище нуля», – сказав він.

Пеховьяк додав, що GDDKiA не має застережень і щодо правильності установки дорожніх покажчиків і розмітки, а також стверджує, що в цьому місці в нічний час нормальне освітлення.

Однак чиновник не висловив припущень, чому за короткий проміжок часу в одному місці сталися дві автокатастрофи за участю автобусів.

«Складно сказати, чому за такий короткий період відбулися дві ДТП. Якщо мова йде про причини, то їх встановлюватиме поліція», – сказав він.

Пеховьяк не виключив, що GDDKiA розгляне можливість монтування в цьому місці інших елементів, не передбачених чинними нормами.

За його словами, після першої ДТП з українським автобусом GDDKiA попросила всі свої воєводські відділи перевірити безпеку всіх місць, де сходяться відбійники на дорогах та з’їздах.

Нагадаємо, у ніч на 22 березня в Польщі автобус в українцями потрапив у ДТП.

Він врізався в огорожу і вилетів в кювет. Вночі в регіоні спостерігалися складні погодні умови: йшов мокрий сніг.

У результаті аварії загинув один українець, ще п’ятеро осіб було госпіталізовано.

Коментарі

Позначки: , ,