Дружину бойовика “Ісламської держави” засудили у Нідерландах

Новини 13 Листопада, 2017 110

Лаура Хансен

Громадянку Нідерландів засудили до двох років позбавлення волі за поїздки до Сирії та Іраку для підтримки її чоловіка, який воював на боці “Ісламської держави”

22-річна Лаура Хансен у вересні 2015 року їздила з чоловіком та двома маленькими дітьми на територію, контрольовану ІДІЛ. Про неї стало відомо в липні 2016 року, коли вона здалася курдським бійцям біля іракського міста Мосул, заявивши, що вона намагалася втекти з “пекла, в якому жила весь цей час”.

Але суд у Роттердамі постановив, що Хансен знала, що робить, коли супроводжувала свого чоловіка в дорозі, і що її підтримка розглядається як підготовка до терористичних актів. Хансен виправдали за звинуваченням у тому, що вона належала до терористичного угруповання.

Хансен засудили до двох років ув’язнення, з яких до 13 місяців – умовно. Оскільки засуджена вже рік відсиділа в слідчому ізоляторі, її відпустили на волю. Прокуратура вимагала для засудженої 35 місяців ув’язнення. Це – перший подібний вирок у Нідерландах.

Розвідка Нідерландів вважає, що близько 280 голландських громадян виїхали до Сирії та Іраку, щоб воювати на стороні таких груп, як ІДІЛ, і близько 50 повернулися до Нідерландів, де вони вважаються серйозною загрозою для національної безпеки.

Коментарі

Позначки: , ,