Дружина Садового має акцій на 3 млрд грн, а у бюджеті Львова не можуть знайти 26 мільйонів

Новини 26 Березня, 2024 154

Львів може отримати 12 безкоштовних трамваїв з Берліна

Львів може отримати 12 безкоштовних трамваїв з Берліна. Це дасть змогу провести оновлення парку ЛКП «Львівелектротранс», посилити існуючі маршрути та запустити нові.

Про це пише Четверта студія з посиланням на партію “Варта”.

Берлінські трамваї марки КТ4-D добре себе зарекомендували. Колись місто уже їх придбавало”,- – розповів голова комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич.

“Такого типу трамваї уже їздили по місту, але тоді ми їх купували. Тепер німці дають нам їх безкоштовно, проте треба віднайти з бюджету 26 млн грн для оплати транспортування, митних платежів, ПДВ та переобладнання на візки 1000 мм.

Це невеликі ремонтні роботи, але, головне, що трамваї на ходу. Щодо переваг Берлінських трамваїв: вони набагато економніші, менше споживають електрики і у кращому стані», – зазначив Ігор Зінкевич.

Також члени комісії підтримали проект ухвали «Про організацію місць вивантаження та паркування електросамокатів», що передбачає укладення управлінням комунальної власності договорів оренди конструктивних елементів благоустрою з операторами прокату самокатів. У переліку понад 70 адрес, левова частка – у Галицькому районі Львова.

Коментарі

Позначки: , , , , ,