Довибори на Прикарпатті: суд визнав безпідставним перерахунок голосів з двох дільниць (ВІДЕО)

Новини 05 Квітня, 2021 206
Довибори на Прикарпатт. Фото: Вікна

Довибори на Прикарпатт. Фото: Вікна

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав безпідставним рішення окружної виборчої комісії №87 про перерахунок голосів на дільницях №260012 (с. Горохолин Ліс) і №260078 (с. Довгополе, с. Кохан, с. Полянки).

Про це повідомляється на сайті мережі ОПОРА, пише Четверта студія.

При цьому суд зазначив, що наявність дрібного механічного пошкодження пачки з невикористаними бюлетенями та відсутність зазначення виду виборів та номеру округу на пакетах не є свідченням “розпечатування документації”.

“Суд відмовив у задоволенні вимог щодо врахування даних первинних протоколів ДВК, складених до перерахунку (будуть враховуватися дані отримані при перерахунку). Таким чином суд надав оцінку рішенню ОВК, але не створив проблем з виконанням судового рішення та внесенням змін у дані підсумків голосування”, – повідомила у Facebook старша радниця ОПОРИ з юридичних питань Ольга Коцюруба.

Водночас у більшості випадків рішення суду першої інстанції визнали дії ОВК щодо перерахунку голосів правомірними. Позивачем у всіх справа був кандидат у нардепи Олександр Шевченко, що балотувався за цим округом.

За оцінкою аналітиків та юристів ОПОРИ, суди підтримували підхід ОВК щодо необхідності формального дотримання вимог закону та визнавали правомірними дії ОВК щодо направлення на повторний підрахунок тих ДВК, в яких: сейф-пакети з протоколами були відкриті; відсутні підписи або прізвища всіх членів ДВК на сейф-пакетах; виявлено механічне пошкодження пакета з виборчою документацією; на сейф-пакетах не було печатки та прізвищ з ініціалами членів ДВК (на пакеті були лише підписи). За твердженням представників кандидата Шевченка, планується апеляційне оскарження цих судових рішень.

Нагадаємо, 1 квітня приміщення окружної виборчої комісії № 87 у Надвірній на Франківщині оточили спецпризначенці.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що підкуп виборців у 87 окрузі (Івано-Франківська область) міг серйозно повпливати на результати довиборів у Верховну Раду.

Крім того нардеп від “Слуги народу” Микола Тищенко зривав підрахунок голосів на Івано-Франківщині.

Нагадаємо, об’єднання зусиль із Марусею Звіробій дало можливість наздогнати рейтинг Олександра Шевченка.

Група “Рейтинг” оприлюднила результати екзитполу виборів до Верховної Ради у 87 окрузі на Прикарпатті.

Коментарі

Позначки: