​​Довічне ув’язнення за підривну діяльність: в СБУ Львівщини розповіли про наслідки співпраці на користь ворога

Новини 23 Травня, 2023 79

За фактами викриття зловмисників, які вчинили держзраду, управління СБУ у Львівській області ознайомлювало громадськість з понад двома десятками таких випадків.

Про це пише Четверта студія з посиланням на СБУ Львівщини.

Серед таких випадків:

✔️агент агентурної мережі російських спецслужб. Чоловік самостійно об’їжджав територію Львівщини, фіксував місця розташування військових об’єктів та обʼєктів критичної інфраструктури, робив звіти і надсилав їх ворогу. Він – українець. В поле зору ворога потрапив через деструктивну діяльність в проросійських телеграм-каналах. На підставі зібраних доказів суд Львова виніс вирок зраднику – довічне позбавлення волі.

✔️бойовик терористичної організації лнр, який переховувався на Київщині. Громадянин України. У 2017 році добровільно приєднався до терористично окупаційних військ. Там його призначили на посаду старшого стрілка, опісля брав участь в обстрілі українських Сил оборони. Згодом покинув лави терористів, приховано перебрався на територію Київщини та намагався легалізувати себе, як вимушений переселенець. Бойовика визнали винним за частиною 1 статті 258-3 ККУ (участь у терористичній організації) та засудили до позбавлення волі терміном на 8 років.

Якщо ви помітили факт загрози обʼєктам військової та критичної інфраструктури або дізнались про осіб, які планують зробити терористичний акт, або ж іншу диверсійну діяльність звертайтесь на Гарячу лінію управління СБУ у Львівській області за телефоном 261-61-43.

Коментарі

Позначки: