Доставка пенсій “Укрпоштою” подорожчає на 11%

Новини 30 Березня, 2021 120
"Укрпошта" запланувала підвищення тарифів

У 2021 році “Укрпошта” може збільшити тарифи на доставку пенсій на 11 %.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, пише Четверта студія.

Він прокоментував заяви міністерки соцполітики Марини Лазебної, та зауважив, що її словами не відповідають дійсності.

“Так як реальне підвищення тарифів складе (в разі схвалення) 11% в 2021 році, при зростанні мінімальної зарплати на 37% крім інших витрат. Ще раз – 11% проти 37%”, – підкреслив Смілянський

За його словами Мінсоцполітики має завтра внести на розгляд уряду проєкт постанови, про примусове, з 1 вересня 2021 року, переведення на банківські картки усіх пенсіонерів, окрім людей з 1-ї групою інвалідності, “які не ходять”, і тих, кому більш як 80 років.

“Тобто пенсіонерам буде примусово відкритий рахунок (вгадайте де?). Це в країні, де банки і банкомати присутні в 4% населених пунктів і часто найближчий на відстані в 50-60 км”, – зауважив генеральний директор “Укрпошти”

Він наголосив, що економії для Пенсійного фонду не буде, оскільки при такому скороченні виплат Укрпошта буде змушена скоротити 10 млн листонош, що, з його слів, буде означати втрати для бюджету від єдиного соціального внеску та податку на доходи.

“При цьому сьогодні (навіть якщо залишити всіх пенсіонерів в спокої), підвищення тарифу становитиме близько 265 мільйонів гривень до 2020 року. Тільки ЄСВ Укрпошта, після підвищення мінімалки до 6000 гривень, сплатить до бюджету на 272 мільйони більше, ніж у 2020 році, не рахуючи +208 мільйонів ПДФО, 55+ мільйонів дивідендів та інших податків”, – резюмував Смілянський.

Коментарі

Позначки: