Дослідники ідентифікували особи 10 воїнів дивізії “Галичина”, яких вважали зниклими безвісти

Новини 07 Квітня, 2021 104

Дослідники ідентифікували особи 10 воїнів дивізії "Галичина", яких вважали зниклими безвісти

На території  Федеративної Республіки Німеччина фахівці розшифрували та  ідентифікували жетони 10  воїнів дивізії “Галичина”, які вважалися зниклими безвісти під час Бродівського котла у липні 1944 року.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, пише Четверта студія.

“Хороші новини від наших колег з Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина. На сьогодні ідентифіковано жетони 10 воїнів загиблих у роки Другої світової війни. Дуже важливо зараз віднайти родичів загиблих,” – написав Святослав Шеремета та опублікував перелік імен воїнів.

Їхні останки були віднайдені фахівцями Меморіально-пошукового центру “Доля”. У 2020 році представники організації  ініціювали звернення до Міністерства закордонних справ України та  німецького службового архіву щодо проведення досліджень і визначення імен загиблих.   “Доля” щороку під час пошукових експедицій знаходить та ексгумує останки загиблих воїнів дивізії “Галичина”, – зазначив депутат.

Він нагадав, що команда меморіально-пошукового центру також постійно впорядковує територію збірного кладовища поблизу села Червоне Золочівського району Львівської області, де поховані вояки дивізії.

Неподалік від цього місця, у липні 1944 року, в боях полягло багато вояків, які воювали у складі дивізії Галичина. Цвинтар створений у 1994 році, там перепоховано понад 250 останків полеглих  українських вояків.

Коментарі

Позначки: ,