Дорожники Львівщини і представники консультативної місії ЄС спільно напрацьовують технології безпеки руху

Новини 13 Квітня, 2019 146

Фото: САД у Львівській області

На Львівщині дорожники зустрілися з представниками консультативної місії Європейського Союзу.

Як повідомили у прес-службі відомства, 12 квітня дорожники Львівської області із закордонними колегами обговорили питання про безпеку дорожнього руху та методи ліквідації аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП.

Європейські науковці наголосили на проблемах, які підвищують рівень небезпеки. Для оптимального вирішення проблеми щодо безпеки руху недостатньо лише освіти та контролю. Потрібні технології. Теперішні технології дозволяють відійти від звичної системи “безпека — дорога” і перейти до системи – “машина — зовнішнє середовище”.

Технології дозволяють встановити у транспортні засоби різні датчики, які повідомлятимуть водія про небезпеку. Це ефективне вирішення проблеми. І над цим працюють багато великих компаній.

Недоліком тут виступають автомобільні дороги у поганому стані та транспортні засоби, на яких не влаштовані зазначені датчики.

«Великою смертністю на дорогах є порушення правил дорожнього руху пішоходами та водіями. Культура поведінки на дорозі має бути завжди, від цього залежить життя та здоров’я людей. Європейська місія також зазначила, що робота дорожників України (Укравтодору та Служб автомобільних доріг в областях) суттєво змінила напрямок розвитку і це тішить. Адже видно, що безпека руху є пріоритетним питанням, над яким активно триває робота», – зазначається у повідомленні.

Представники Служби автомобільних доріг у Львівській області, у свою чергу, зазначили, що в останні три роки дійсно виконано багато роботи для підвищення рівня безпеки руху: освітлення пішохідних переходів та транспортних розв’язок, удосконалення транспортних розв’язок для комфортного та безпечного руху, влаштування додаткових інформаційних дорожніх знаки у місцях концентрації ДТП, які наголошують про небезпечну ділянку.

 

Коментарі

Позначки: , , ,