Допомога військовим, ветеранам та їхнім родинам – з перших днів війни до Будинку воїна звернулися тисячі осіб

Новини 08 Червня, 2022 137

Як розповідає керівниця Першого жіночого ветеранського простору «Re:Hub» Марія Петришин, до волонтерів зверталися фізичні особи з особистими потребами,  представники юридичних осіб, лікарень, прихистків, громад, військових адміністрацій, тероборони, добровольчих об’єднань

На гарячу лінію волонтерського центру спротиву «РеХаб» за 3 місяці надійшло  1044 звернення. Телефонували люди з усіх областей України та з закордону.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Як розповідає керівниця Першого жіночого ветеранського простору «Re:Hub» Марія Петришин, до волонтерів зверталися фізичні особи з особистими потребами,  представники юридичних осіб, лікарень, прихистків, громад, військових адміністрацій, тероборони, добровольчих об’єднань. Також чимало звернень було від благодійників та людей, охочих допомагати.

Волонтерський центр був сформований 24 лютого 2022 року і працює на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Будинок Воїна». Команда центру займається допомогою військовим, їхнім родинам та гуманітарною допомогою цивільному населенню. До роботи в центрі залучені волонтери з усієї країни.

«Основний напрямок нашої роботи це допомога військовим та родинам захисників. Також збираємо і передаємо гуманітарну допомогу. Створена нами нещодавно волонтерська гаряча лінія виявилася потрібною корисною для багатьох людей. Спершу доводилося допомагати шукати житло, зараз маємо чимало звернень від родин полонених. Крім того, я очолюю львівський відділ громадської організації «Група Патріот», яка займалася звільненням полонених з 2014 року. Мій досвід у цій сфері намагаюся використати максимально, щоб допомогти врятувати й повернути додому кожного з наших військових», – наголосила Марія Петришин.

У будинку воїна впродовж трьох місяців війни допомогли тисячам людей, крім гуманітарної надавали водночас психологічну допомогу. Особливо така допомога була потрібною дружинам військовослужбовців, ветеранкам. Станом на початок червня професійні психологи центру провели понад 300 групових або індивідуальних зустрічей з людьми. Зокрема постійно відбуваються сеанси арттерапії. Сюди приходять люди, які  потребують поради, спілкування. Також кожен може отримати безоплатно юридичну консультацію, поради щодо перевезень гуманітарної допомоги, медичні рекомендації.

Гаряча лінія «РеХаб» організована та працює у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується Isar Ednannia за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

Позначки: