Дональд Трамп розмовляв з Владіміром Путіним понад годину

Новини 22 Листопада, 2017 36

Владімір Путін і Дональд Трамп. Фото: НТВ

Обговорили шляхи “забезпечення стійкого миру в Україні”. Сенатор Маккейн засудив позицію президента США

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп та президент Російської Федерації Володимир Путін обговорили шляхи забезпечення стійкого миру в Україні. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Білий дім.

“Президент Трамп та президент Путін також обговорили, як забезпечити стійкий мир в Україні та необхідність продовження міжнародного тиску на Північну Корею, аби зупинити їі програми з ядерної зброї та ракет”, – йдеться у повідомленні.

Вони підтвердили свою підтримку спільної заяви, зробленої 11 листопада на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва щодо ситуації у Сирії. “Обидва президенти також відзначили важливість виконання резолюції Ради безпеки ООН 2254 та підтримки очолюваного ООН Женевського процесу щодо мирного урегулювання сирійської громадянської війни, припинення гуманітарної кризи, створення можливості переміщеним сирійцям повернутися додому та забезпечення стабільності в об’єднаній Сирії, вільній від зловмисного міжнародного втручання та від притулків для терористів”, – заявили у Білому домі.

Крім того, Трамп і Путін підтвердили важливість спільної боротьби проти тероризму у регіоні середнього Сходу та центральної Азії, а також погодилися вивчити шляхи для подальшої взаємодії у боротьбі проти “Ісламської держави”, аль-Каїди, Талібану та інших терористичних організацій.

Натомість сенатор США Джон Маккейн піддав критиці президента США Дональда Трампа за телефонну розмову з президентом РФ Владіміром Путіним. Про це Джон Маккейн написав у своєму Twitter.

Голова комітету сенату з оборони написав, що Дональд Трамп помилково припускає, що у Росії і США є загальні інтереси. “Це в черговий раз демонструє хибність віри президента, що у США є спільні інтереси з Росією. Крім того, це доводить, що нам необхідна стратегія по Сирії”, – написав він.

Коментарі

Позначки: , , ,