До уваги водіїв: на Львівщині триває ремонт кількох доріг загального користування державного значення

Новини 09 Серпня, 2018 745

Фото: Служби автомобільних доріг у Львівській області

У Львівській області на даний час ведуться ремонтні роботи на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області, на даний час ведуться ремонтні роботи на таких автодорогах загального користування державного значення:

капітальний ремонт автодороги Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі на ділянці м. Пустомити – смт. Щирець;

капітальний ремонт на автодорозі М-11 Львів – Шегині на двох ділянках та двох мостових переходах через річку Верещиця та потік в межах міста Городок;

реконструкція мостового переходу в с.Заліски на автомобільній дорозі М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка.

Як зазначається у повідомленні, на проведення ремонтних робіт з державного бюджету передбачені кошти 1024,8 млн. грн. Станом на сьогоднішній день, виконані роботи на 441,7 млн. грн. Крім цього, в поточному році надійшли кошти з митних платежів в сумі 103,3 млн. грн, якими оплачені виконанні ремонтні роботи на автомобільних дорогах у 2017році.

Як інформує Служба автомобільних доріг у Львівській області, на даний час в найкритичнішому стані є такі автомобільні дороги державного значення:

Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на ділянці від м.Жовква до м. Кам’янка-Бузька — с.Великосілки;

Т-14-02 Східниця – Пісочна (смт. Меденичі – с. Криниця та перевальна ділянка, Східниця – Борислав);

Т-14-03 Грушів – Немирів;

Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни на ділянці с.Стремільче – м.Перемишляни (смт. Лопатин — м.Буськ).

«Мережа автодоріг загального користування державного значення Львівської області, станом на 1 січня 2018 року, становить 1884,0 км, з них потребують капітального ремонту 320 км, поточного середнього ремонту – близько 734км. Крім цього, на балансі Служби автомобільних доріг у Львівській області є мости, в кількості 461шт., 80 відсотків яких потребують капітального ремонту», – зазначається у повідомленні.

Службою автомобільних доріг у Львівській області розроблені робочий проект на влаштування з’їзду на автодорогу М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська в місті Винники. Також, розробляються техніко-економічне обґрунтування із залученням інвестицій міжнародних фінансових організацій для реалізації проекту «Будівництво північного обходу м. Львів», державний інвестиційний проект на проведення робіт з відновлення та покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та державний інвестиційний проект будівництва нової автомобільної дороги Львів – Краковець.

«Служба автомобільних доріг у Львівській області є замовником на експлуатаційне утримання та поточний середній ремонт автомобільних доріг місцевого значення, які з 1 січня 2018 року знаходяться на балансі Львівської ОДА, на які виділено 796 млн грн з місцевого бюджету для проведення ремонтних робіт на протяжності 227 км», – інформує відомство.

Тут також поінформували, що у 2018 році відремонтовані такі ділянки автодоріг державного значення у Львівській області:

М-06 Київ – Чоп в межах міста Сколе протяжністю 14 км, (проте, ця ділянка потребує влаштування верхнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття);

Р-15 Ковель – В.Волинський – Червоноград – Жовква на ділянці від с. Сілець до м. В.Мости протяжністю 8 км;

Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Ів.Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів в межах с.Давидів і с.Нові Стрілища на загальній протяжності 5 км виконувались роботи з підсилення основи та влаштування вирівнюючого шару дорожнього покриття, де є потреба влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття, а також влаштовано додаткові смуги руху в с.Давидів протяжністю 1,1км та в с.Нові Стрілища 0,6 км;

Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий на ділянці м.Дрогобич – Самбір виконані роботи в межах Дрогобицького району від м.Дрогобич до межі із Самбірським районом. Необхідно продовжити ремонт на даній автомобільній дорозі до м.Самбір;

М-06 Київ – Чоп на ділянці від м. Броди до с.Дуліби, якої офіційним представником по “Проекту покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м.Києва” є представництво “Онур”, виконані роботи протяжністю 40 км.

 

 

Коментарі

Позначки: ,