До статутного капіталу “Львівтеплоенерго” виділять 143 млн 700 тисяч гривень

Новини 22 Квітня, 2021 254

До статутного капіталу "Львівтеплоенерго" виділять 143 млн 700 тисяч гривень

На засіданні постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового  господарства Львівської міської ради депутати погодили розподіл видатків з міського бюджету, як внесок до статутного капіталу ЛМКП «Львівтеплоенерго» і   ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал ЛМР.

Зокрема, комісія погодила виділення для ЛМКП «Львівтеплоенерго» 143  млн  700 тис. грн., для ЛКП «Залізничнетеплоенерго» –  20 млн 500  тис. грн.

Депутат Львівської міської ради, секретар постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового  господарства Іван Рудницький, зокрема, розповів, яким чином у цьому році підприємства мають намір використати ці кошти: «ЛМКП «Львівтеплоенерго» скерує близько 73 млн грн як повернення позики. Мабуть, треба припиняти таку практику – треба жити по засобах, а не за побажаннями.  Через те такі величезні кошти віддаємо банкам. Другу частину коштів, а це також приблизно 70 млн грн, ми виділяємо на обігову діяльність підприємства 40 млн грн. Частину коштів буде скеровано на ремонт кількох котелень. Приблизно 10 млн грн піде на ремонт аварійних ділянок теплотрас, це 12 об’єктів.  ЛКП «Залізничнетеплоенерго» отримає значно меншу суму – 20 млн 500  тис. грн. З них 10 млн грн становитимуть обігові кошти підприємства, а 10 млн грн скерують на ремонт котельні на вул. Широкій».

«Мусимо дотувати ці підприємства для того, щоб теплопостачальне господарство не дійшло до якогось аварійного стану. Це пов’язано з тим, що складова газу у тарифі ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» надзвичайно висока. Підприємствам залишається значно менше коштів на операційну діяльність», – зауважив Іван Рудницький.

Голова постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового  господарства Андрій Шевців зазначив, що як тільки завершиться опалювальний період, теплопостачальні підприємства зможуть приступити до ремонту котелень, мереж.

«Місто інвестує кошти з бюджету, і ми підтримуємо, аби наші підприємства змогли придбати найсучасніше, найефективніше обладнання. Ще 10 років тому запуск мереж на початку опалювального періоду відбувався впродовж двох тижнів, а то й більше часу. Нині ж на це йде 2 – 3 дні. Ми продовжуємо підтримку наших підприємств, щоб вони мали якнайсучніше обладнання та технології. Це впливає на якість послуг і безпеку», – наголосив Андрій Шевців.

Коментарі

Позначки: ,