До роботи у жорстких карантинних умовах готові 12 ринків Рівненщини

Новини 30 Квітня, 2020 163

У Зорі посилили карантин. Фото Рівненська ОДА

До роботи у жорстких карантинних умовах готові 12 ринків Рівненщини.

Про це інформує прес-служба Рівненської ОДА, пише Четверта студія.

Як повідомив під час онлайн брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, відповідне рішення комісії ТЕБ та НС практично готове.

«Ми за попередні дні разом з Держпродспоживслужбою обстежили ринки, які потенційно можуть бути відкритими. Наразі в області є 33 зареєстровані агроринки, але лише 12 з них виявили готовність працювати із достатньо жорсткими санітарними обмеженнями. Тобто, будуть нести відповідальність за режим обмежень, визначений Кабміном та рішенням обласної комісії. Будемо рекомендувати відзавтра органам місцевого самоврядування приймати рішення відкривати ринки з дотриманням усіх карантинних обмежень», – зазначив Ігор Тимошенко.

Згідно з прийнятими змінами, головний державний санітарний лікар України розробив та затвердив перелік вимог щодо профілактичних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

На Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено здійснення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог, а також обов’язкова присутність не менше двох інспекторів протягом всього часу їх роботи.

Нагадаємо, уряд затвердив вимоги щодо роботи агропродовольчих ринків на період карантину.

Прийняті зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, дозволять забезпечити населення харчовими продуктами за доступними цінами, вважають в Уряді. Також будуть створені умови для збуту харчів, вирощених фермерами і сімейними господарствами, а також отримання ними доходів.

Коментарі

Позначки: ,