До річниці війни театр Лесі покаже непересічну виставу Imperium Delendum Est

Новини 24 Лютого, 2023 110

До річниці повномасштабного вторгнення театр Лесі покаже виставу Imperium Delendum Est. Це перша сценічна реакція театру на повномасштабну війну, яку розв’язала росія в Україні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

У цій виставі Imperium Delendum Est багато співів та музики. А також поезії — віршів українських поеток та поета — Галини Крук, Катерини Калитко і Мар’яна Пирожка.

У постановці також багато болю та страху. Але й багато надії. І навіть є один жарт. Ролі у виставі виконують лише акторки — усі емоції та слова проростають крізь їхні голоси і бринять потужним нагадуванням: імперія має впасти. І неодмінно впаде.

Виставу Imperium Delendum Est уже бачило чимало європейських глядачів та глядачок: театр Лесі показував її у Франції в рамках фестивалю Аvignon La Manufacture off-festival — найбільшого театрального фестивалю у світі, а потім у кількох національних французьких театрах під час фестивалю Sens Interdits, в Польщі в рамках фестивалю RETROSPEKTYWY, в Румунії на Romanian National Theatre Festival, а також у Німеччині під час фестивалю Ürbang Festival.

До річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну Театр Лесі вирішив ще раз показати цю виставу у Львові. Показ відбудеться 24 лютого о 18:00.

Трейлер вистави

Коментарі

Позначки: ,