До поліції Львівщини надійшло вісім повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Новини 12 Липня, 2019 28

Ілюстративне фото

До поліції Львівщини надійшло вісім повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

За шістьма з них складені матеріали про адміністративні правопорушення, за іншими – проводяться перевірки. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

У повідомленнях, що надійшли до правоохоронців у Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Городоцькому районах Львівщини, а також у Франківському та Личаківському районах Львова, йшлось про: розміщення агітаційної продукції у заборонених місцях, пошкодження агітаційних матеріалів, порушення під час агітації за кандидатів та інші.

Інформація надійшла до правоохоронців від громадських організацій, довірених осіб кандидатів у народні депутати, сільського голови, громадян та працівників територіальних підрозділів поліції.

За двома повідомленнями складені матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) КУпАП.

За трьома – матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

Ще за одним – матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Поліцейські нагадують – за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність та закликають усіх учасників виборчого процесу дотримуватись вимог Закону.

Усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час позачергових виборів до Верховної Ради України, правоохоронці закликають звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції Львівщини або повідомляти про це на оперативну лінію 102.

Коментарі

Позначки: , ,