До храмів на Великдень прийшли понад 700 тисяч осіб (ФОТО)

Новини 02 Травня, 2021 102
До храмів на Великдень прийшли понад 700 тисяч осіб

До храмів на Великдень прийшли понад 700 тисяч осіб

Загалом у заходах із нагоди Великодня взяли участь понад 743 тисячі громадян. Нічні та вранішні богослужіння в Україні пройшли спокійно

На території держави у ніч із 1 на 2 травня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом пасхальні богослужіння проводилися у понад 12 тисяч храмах в усіх регіонах держави.

Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України, пише “Четверта студія”.

Публічну безпеку і порядок забезпечували понад 30 тисяч поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України, курсантів відомчих закладів МВС та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи.

Тож переважна більшість громадян дотримувалася карантинних обмежень. Утім до поліції надійшло 35 повідомлень про можливі порушення. У Київській області – 7 , 6 – у місті Київ, по 4 – у Вінницькій та Харківській, по 3 – у Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській, 2 – у Рівненській, по 1 – у Волинській, Житомирській, та Черкаській областях.

Найбільше зафіксованих порушень, пов’язаних з недотриманням вірянами дистанції чи відсутністю захисних масок – 16, 8 – конфліктів під час проведення релігійних відправ, 5 – події, пов’язані зі священнослужителями, 4 – інші адміністративні правопорушення, 1 – хуліганство та інше.

У результаті складено 5 адміністративних протоколів:

2 – за ст. 178 (розпиття пива, алкогольних напоїв…);

1 – за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей);

1 – за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

1 – за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

 

 

Коментарі

Позначки: , ,