До 10-ї річниці Революції Гідності у Львові відбудуться заходи вшанування перших Героїв Небесної Сотні

Новини 21 Січня, 2024 100

Львів пам’ятає. До 10-ї річниці смерті перших Героїв Небесної Сотні у Львові проведуть низку заходів

Так, 21 січня о 17:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться Вечір спогадів про Юрія Вербицького – першого з Героїв Небесної Сотні, вченого, програміста, альпініста.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

22 січня о 14:00 – відкриття виставки, присвяченої сихівчанину Юрію Вербицькому у Центрі Довженка (просп. Червоної Калини, 81).

22 січня о 18:00 – вшанування перших Героїв Небесної Сотні.

«Ми повинні пам’ятати, відтворювати, говорити про тих людей і ті події, що стали точкою незворотності та переконливої перемоги. Хто як не ми… Якщо ми не пам’ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні, то чи пам’ятатимемо згодом сьогоднішніх героїв та їх щоденні подвиги», – зазначає директорка Музею Гідності Андріяна Дигдалович.

Нагадаємо, 22 січня 2014 р у лісі поблизу села Гнидин близько 6-ї години ранку було знайдене тіло викраденого напередодні з офтальмологічної лікарні майданівця, львів’янина Юрія Вербицького зі слідами жорстоких катувань. Зранку на вул. Грушевського внаслідок вогнепальних поранень загинули Сергій Нігоян і Михайло Жизневський, був смертельно поранений Роман Сеник( помер у лікарні 25 січня).

Коментарі

Позначки: ,