Дмитро Лазуткін влаштує музично-літературний безлад на Книжковому Арсеналі у Києві

Новини 24 Травня, 2018 157

Автор презентує поетичну книгу «Артерія», що вийшла у «Видавництві Старого Лева»

У «Видавництві Старого Лева» з’явилась нова поетична книга Дмитра Лазуткіна – «Артерія». Збірка вмістила вірші, написані автором впродовж семи років, – їх читачі зможуть не лише прочитати, а й почути, скориставшись додатком на смарфоні. Перша презентація збірки відбудеться в рамках Книжкового Арсеналу у Києві, де Лазуткін влаштує музично-поетичний перформанс «Забувай. Мішені пам’яті». Про це повідомляє прес-служба видавництва.

«Артерія» — нова поетична книжка відомого поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка. «Це головна моя книга, найбільш повна і важлива на сьогоднішній день, – розповів Дмитро. –  До того ж, «Артерія» є живою – її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом – поєднуються у енергетичних потоках: ніжність змішується з ненавистю, кров з глиною, а війна, що насувається ззовні – з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні  конструкції розсипаються і утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любов – з її ледве помітними, але невідворотними вібраціями».

У «Артерії» зібрані тексти Дмитра Лазуткіна написані з 2011 й донині. Текстову частину збірки доповнили яскраві креативні ілюстрації одеського дизайнера Євгена Величева та qr-коди, додані до віршів: «Приємно, що книга є інтерактивною, –  каже автор.  – Читач  завжди матиме нагоду піти трохи далі у розумінні й відчутті тексту, бо за допомогою смартфону і qr-коду можна почути авторське виконання віршів. А полюбити книгу очима спонукають прекрасні ілюстрацій Євгена Величева».

Проте не лише аудіо-записами зможуть потішитись прихильники поезії Лазуткіна. До Книжкового Арсеналу автор підготував музично-літературний безлад «Забувай. Мішені пам’яті», що відбудеться у п’ятницю, 1 червня, о 21:00 на Вуличній поетичній сцені Мистецького Арсеналу за участі Дмитра Лазуткіна (голос), Бориса Севастьянова (вокал, фортепіано), Остапа Микитюка (діджеїнг) та Ігоря Бударного (гітара).

Дмитро Лазуткін – поет, журналіст, телеведучий. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому Національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Народився й мешкає у Києві. Автор низки поетичних збірок, серед який «Дахи» (2003), «Солодощі для плазунів» (2005), «Набиті травою священні корови» (2006), «Бензин» (2008), «Добрі пісні про поганих дівчат» (2012), «Колядки і вальси» (2014), «Червона книга» (2015), «Паприка грез» (2006), «Артерія» (2018).

 

Коментарі

Позначки: ,