Для Зеленського настав момент істини, – Порошенко (ВІДЕО)

Новини 09 Квітня, 2020 660

Скриншот відео ФБ/Петро Порошенко

Настав момент істини для президента Зеленського. Він має прийняти стратегічне рішення в інтересах України — про неповернення «ПриватБанку» своєму колишньому бізнес-партнеру та політичному союзнику. Інакше це призведе до дефолту, що означає безробіття, гіперінфляцію, невиплату зарплат та пенсій.

Як пише “Четверта студія”, так прокоментував проголосований у першому читанні  законопроект, який гарантує неповернення «ПриватБанку» його колишнім власникам, п’ятий Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у ФБ.

“У влади вистачило духу на законопроект, який гарантує неповернення «ПриватБанку» його колишнім власникам, і проголосувати його у першому читанні. На жаль, забракло волі, щоби ухвалити його не лише за основу, але й в цілому, — як наполягала «Європейська Солідарність», – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що тепер політична коаліція «За дефолт України» зареєструвала 16 332 «поправки». Окремі «слуги народу» наштампували по кілька тисяч «поправок» кожен. На їхній розгляд потрібно десь півроку засідань парламенту, не розглядаючи нічого іншого — і це під час війни та епідемії.

“Коломойський прагне зірвати ухвалення закону, щоб спробувати таким чином повернути собі банк. Або здерти з держави компенсацію, яку він оцінює майже у 60 мільярдів гривень. Олігарх не приховує, що прагне дефолту України. А дефолт — це стрімкий обвал валютного курсу, гіперінфляція, втрачені робочі місця, невиплачені зарплати, пенсії, стипендії. А ще означає геополітичну переорієнтацію України. Бо Коломойський в інтерв’ю «Нью-Йорк таймс» прямим текстом каже, що Україна має піти по гроші до Росії, тобто — повернутися у сферу її впливу. Не дивно, що проти законопроекту воюють не лише десятки «слуг», але й п’ята колона”, – пише Порошенко.

Він наголосив на тому, що “ще кілька тижнів злочинного зволікання, і нас накриє така хвиля, що не допоможе жодна рятівна шлюпка. Тому «Європейська Солідарність» наполягає, щоб цей законопроект був першим в порядку денному найближчого позачергового засідання Ради. Ми вимагаємо від президента прийняти стратегічні рішення в інтересах України. Вже сьогодні, бо завтра буде пізно”.

Настав момент істини для президента Зеленського. Він має прийняти стратегічне рішення в інтересах України — про неповернення «ПриватБанку» своєму колишньому бізнес-партнеру та політичному союзнику. Інакше це призведе до дефолту, що означає безробіття, гіперінфляцію, невиплату зарплат та пенсій.У влади вистачило духу на законопроект, який гарантує неповернення «ПриватБанку» його колишнім власникам, і проголосувати його у першому читанні. На жаль, забракло волі, щоби ухвалити його не лише за основу, але й в цілому, — як наполягала «Європейська Солідарність». Тепер політична коаліція «За дефолт України» зареєструвала 16 332 «поправки». Окремі «слуги народу» наштампували по кілька тисяч «поправок» кожен. На їхній розгляд потрібно десь півроку засідань парламенту, не розглядаючи нічого іншого — і це під час війни та епідемії. Коломойський прагне зірвати ухвалення закону, щоб спробувати таким чином повернути собі банк. Або здерти з держави компенсацію, яку він оцінює майже у 60 мільярдів гривень.Олігарх не приховує, що прагне дефолту України. А дефолт — це стрімкий обвал валютного курсу, гіперінфляція, втрачені робочі місця, невиплачені зарплати, пенсії, стипендії. А ще означає геополітичну переорієнтацію України. Бо Коломойський в інтерв’ю «Нью-Йорк таймс» прямим текстом каже, що Україна має піти по гроші до Росії, тобто — повернутися у сферу її впливу. Не дивно, що проти законопроекту воюють не лише десятки «слуг», але й п'ята колона. Ще кілька тижнів злочинного зволікання, і нас накриє така хвиля, що не допоможе жодна рятівна шлюпка. Тому «Європейська Солідарність» наполягає, щоб цей законопроект був першим в порядку денному найближчого позачергового засідання Ради.Ми вимагаємо від президента прийняти стратегічні рішення в інтересах України. Вже сьогодні, бо завтра буде пізно.

Опубліковано Петром Порошенком Середа, 8 квітня 2020 р.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,