Для українців, які залишаться на карантині за кордоном, шукають спонсорів, – МЗС

Новини 23 Березня, 2020 432

Скриншот відео

Українські туристи в Домінікані вимагають відправити за ними президентський літак

Міністерство закордонних справ шукає спонсорів для надання матеріальної допомоги українцям, які з тих чи інших причин не зможуть повернутися в Україну після тотального блокування перевезень у світі.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Укрінформ, про це заявив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок в ефірі телеканалу «Суспільне:UA» у понеділок, 23 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вживаємо всіх заходів (для повернення українців на Батьківщину – ред.). Коли ми вичерпаємо всі можливості, і коли хаби та інші країни тотально заблокують усі перевезення, і ми вийдемо в тотальний карантин, ми маємо на цей час запасний варіант. Ми будемо намагатися шукати шляхи матеріально допомогти нашим громадянам, які з тих чи інших причин залишаться за кордоном», – сказав Божок.

У цьому контексті він зауважив, що дійсно складною з кількох причин є ситуація з поверненням українців з країн Латинської Америки і Карибського басейну

«По-перше – це відстань. По-друге – це карантинний режим і місцеві обмежувальні заходи. І по-третє – це кількість громадян. Є такі місця, де у нас по п’ять, по два, по три співвітчизники», – пояснив дипломат.

Божок додав, що МЗС наразі вже звертається до спонсорів з проханням надати матеріальну допомогу українцям, які будуть змушені залишитися за кордоном, оскільки власні фінансові можливості відомства є обмеженими.

Як повідомлялося, з 18 березня в Україні припинено все внутрішнє пасажирське міжміське сполучення: залізничне, автобусне та авіаційне.

У суботу, 14 березня, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасову заборону в’їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення. Тимчасова заборона на в’їзд на територію України іноземних громадян почала діяти з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року та запроваджена до 3 квітня 2020 року. А з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявляв, що Україна повертатиме українців і після закриття авіасполучення та кордонів.

За даними Worldometers, станом на ранок 23 березня загальна кількість хворих на коронавірус Covid-19 становить 339 710. З них більше 99 тисяч осіб хворіли та видужали, а 14 704 померли.

В Україні, за даними МОЗ, станом на 23 березня зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби Covid-19.

Як повідомляє РБК-Україна, туристи з України не можуть вилетіти з Домінікани і вимагають, щоб Зеленський відправив за ними президентський літак

Туристи з України застрягли в Домінікані після того, як місцева влада закрила кордони через пандемію коронавіруса. Молоді люди записали відео, в якому вимагають у Володимира Зеленського, щоб він відправив за ними президентський літак.

Хлопець з дівчиною зазначили, що в Домінікані виявилася досить велика група туристів з України – 129 осіб. Українці розповіли, що вже кілька днів не знають, як їм повернутися додому.

При цьому вони підкреслили, що Зеленський відправив свій особистий президентський борт за людьми в Вену, яка знаходиться не так далеко від аеропорту у Львові.

За словами українських туристів, у Домінікані застрягли сім’ї, які прилетіли з дітьми – евакуації чекають близько 20 неповнолітніх.

Коментарі

Позначки: , , , , ,