Для створення зони ядерної безпеки: директор МАГАТЕ прибуде до Києва та Москви

Новини 02 Жовтня, 2022 125

Директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі найближчим часом відвідає Москву і Київ для проведення переговорів щодо створення зони ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції.

Про це повідомляє прес-служба МАГАТЕ, пише «Четверта студія».

У МАГАТЕ заявили, що Гроссі продовжує свої консультації та інші зусилля, спрямовані на якнайшвидше узгодження та впровадження такої зони навколо ЗАЕС.

“Після отримання інформації про затримання Ігоря Мурашова, генерального директора Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) зв’язалося з відповідними органами та повідомило, що пан Мурашов перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. МАГАТЕ, відповідно до свого мандату з ядерної безпеки, активно шукало роз’яснень і сподівається на швидке та задовільне вирішення цього питання. Це затримання має дуже значний вплив принаймні на два з семи незамінних компонентів ядерної безпеки та безпеки, які він окреслив на початку конфлікту в Україні”, – йдеться у дописі.

Присутні на ЗАЕС експерти МАГАТЕ повідомили, що в околицях АЕС періодично лунають вибухи. Як і у випадку з попередніми вибухами, про які МАГАТЕ повідомляли, вони, ймовірно, були спричинені наземними мінами. Вибухи не спричинили прямого впливу на системи безпеки чи безпеки ЗАЕС.

Коментарі

Позначки: