Для нас важливо гарантувати права учня, – Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти

Новини 10 Грудня, 2018 47
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Міністерство освіти та науки оприлюднило проект розпорядження Уряду про договір щодо здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання.

Про це повідомила сьогодні  під час брифінгу міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, пише прес-служба ЛОДА.

“У цьому договорі визначені обов’язки закладу освіти, роботодавця та учня. Для нас важливо гарантувати права учня. Відтак, учень, підписуючи такий договір, повинен знати, що, коли він бере участь у дуальній формі освіти, він матиме гарантоване місце праці, а роботодавець міг спланувати, як у нього оновлюватимуться кадри на виробництві”, – зазначила Лілія Гриневич.

Зокрема Міністр наголосила, що за три роки в Україні створили 100 навчально-практичних центри за кошти державного бюджету.

“Третій рік поспіль відбуваються інвестиції у обладнання професійно-технічної освіти і для нас критично важливо залучити до розвитку профтехосвіти роботодавців. За ці три роки в Україні створили 100 навчально-практичні центри в Україні за кошти державного бюджету. Обласні адміністрації створювали також центри за кошти від залишків освітньої субвенції. У Львівській області за цей період відкрили 18 навчально-практичних центрів, лише 5 за кошти роботодавців, 6 – за кошти субвенції, а решту – це кошти області”, – наголосила Лілія Гриневич.

Також Міністр наголосила, що в Кабміні обговорюють новий закон про професійно-технічну освіту та паралельно ведуть перемовини з Європейським Союзом про великий проект щодо  модернізації інфраструктури професійно-технічної освіти в України.

Коментарі

Позначки: