Для міських лікарень Львова придбають нейроонкологічне, лапароскопічне та відеоендоскопічне обладнання

Новини 20 Квітня, 2021 53

Скриншот відео 24 Канал

Упродовж 2021 року для медичних закладів міста за кошти бюджету розвитку планують закупити надсучасне обладнання.

Про це повідомили в міському управління охорони здоров’я, пише Четверта студія.

Загалом на медицину цього року з бюджету розвитку львівської громади планують скерувати майже 259 млн грн.

«Цього року, як і щороку, запитів від наших медичних закладів на придбання обладнання є багато, адже техніка зношується, з’являються нові сучасніші апарати. Але закупити все ми не може, бо це дуже дороговартісне обладнання. Тому закуповуємо найнеобхідніше», – пояснила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

Так, у 2021 році для відділення нейрохірургії міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, придбають нейроонкологічне обладнання на загальну суму 14,5 млн грн. Окрім того, для цієї ж лікарні придбають медичне обладнання для центру кохлеарної імплантації на загальну суму 7,7 млн грн, а також обладнання на суму 8 млн грн для новоствореного відділення реанімації.

Для 3-ї міської поліклініки придбають відеоендоскопічне обладнання, вартістю 2,5 млн грн, а для 5-ї міської клінічної лікарні – лапараскопічну стійку для надання медичної допомоги пацієнтам хірургічного профілю. Її вартість – 2,5 млн грн.

Нагадаємо, торік для медичних закладів придбано медичне обладнання на загальну суму 342,2 млн грн. Зокрема, це: 21 рентген-апарат, 27 одиниць діагностичного обладнання, 85 апаратів ШВЛ та наркозно-дихальних апаратів, 539 кисневих концентраторів, 168 моніторів пацієнта та ЕКГ, 187 шприцевих інфузійних насосів, 105 одиниць лабораторного обладнання, 748 одиниць іншого медичного обладнання.

Коментарі

Позначки: ,