Для Львівського обласного кардіологічного центру закупили нову ультразвукову систему експертного рівня

Новини 24 Липня, 2020 268

Збір підписів на підтримку медиків ,фото 4 studio

Система передбачає комплексне ультразвукове обстеження серця, де окрім стандартної візуалізації камер та клапанів серця також проводиться оцінка внутрішньосерцевого кровотоку за допомогою імпульсно- і постійно-хвильового доплера, кольорового картування, черезстравохідна ехокардіографія.

Про це інформує прес-служба ЛОДА, пише Четверта студія.

«Завдяки тісній співпраці Львівській облдержадміністрації та департаменту охорони здоров’я таку систему закупили за кошти обласного бюджету. Це дуже важливий крок у діагностиці патологій серця для мешканців Львівщини», – зазначив заступник голови ОДА Іван Собко.

«Крім того, ми маємо унікальну можливість дослідження  серцевої патології в 3Д-режимі, в основі якого лежить відтворення справжнього просторового розташування серцевих структур, що має особливе значення для деталізації кардіохірургічної патології. Сьогодні технологія кількісної оцінки руху і деформацією міокарду за допомогою ультразвукової діагностичної системи не має конкуренції і все частіше зустрічається в кабінетах експертної ультразвукової діагностики», – зазначив директор Львівського обласного кардіологічного центру Степан Павлик.

Ще однією особливістю цієї системи є можливість проведення Speckle-tracking ехокардіографії. Такий метод є новим та перспективним. В світовій літературі все частіше приводяться дані про діагностичні дослідження цим методом. Головною перевагою є висока точність.

До запровадження в практику цього методу подібні дослідження можна було б виконати тільки на апаратах магнітно-резонансної терапії (МРТ). Безумовно, застосування МРТ в рутинних повсякденних дослідженнях ускладнено низькою пропускною здатністю МРТ-діагностики та високою вартістю цієї методики.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, ця система дозволить нашим лікарям дуже точно діагностувати патологію серця, швидко надавати якісну допомогу та повертати людей до повноцінного життя.

Коментарі

Позначки: , ,