Для лікарень Львівщини закупили нові апарати ШВЛ

Новини 13 Травня, 2020 244

Ілюстрація: ЛОДА

Для лікарень Львівської області сьогодні, 13 травня, передадуть нові апарати штучної вентиляції легень.

Як пише “Четверта студія», про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

“У межах реалізації обласної «Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2017-2020 роки” 41,6 млн грн (з 246 млн грн) на початку квітня цього року скеровано в КНП “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр” для придбання апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Приємно, що частину з них передадуть сьогодні медустанові для лікування хворих на COVID-19”, – розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

Окрім того, голова додав: “До кінця травня ми очікуємо на 100 % поставки ШВЛ апаратів та іншого спецобладнання для допомоги у лікуванні пацієнтів з COVID-19. Львівщина готова дати відсіч коронавірусу. Дякую медикам за самовіддану працю”.

Генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак наголосив на тому, що апаратів штучної вентиляції легень високо класу є вкрай мало, відтак, така допомога є надзвичайно важливою.

“Зараз ми маємо більше десятка апаратів штучної вентиляції легень, але, на жаль,тільки один високого класу та чотири середнього. Також є 140 кисневих точок. Киснева система в нас і до коронавірусу була в хорошому стані, адже наш Центр працює із легеневими патологіями. Наша установа одна з кращих на теренах Західної України у своєму напрямі, а за результатами контрактування ми також отримали пакет на фінансування хірургії”, – акцентував Любомир Рак.

Зазначимо, що виробником усіх апаратів є компанія Hamilton Medical.

“Такі апарати штучної вентиляції легень дозволяють проводити вентиляцію легень відповідно до індивідуальних потреб пацієнта, мають широкі функціональні можливості. Їх можна застосовувати для дорослих, дітей та немовлят”, – повідомила регіональний менеджер компанії “Ксенко” (офіційний представник компанії Hamilton Medical) Іванна Козловська.

За її словами, сьогодні передадуть 6 апаратів ШВЛ: Центру легеневого здоров’я – 3, Львівській обласній інфекційній лікарні – 1, Львівській обласній клінічній лікарні – 1, а також ще 1 для Стрийської центральної районної лікарні (придбаний за спонсорські кошти). Це перший етап, упродовж травня очікується ще одна поставка апаратів ШВЛ для лікарень Львівщини.

 

Коментарі

Позначки: , ,