Для безпеки мешканців у громадах Львівщини збільшують кількість засобів оповіщення

Новини 01 Квітня, 2022 207

Для безпеки мешканців у громадах Львівщини збільшують кількість засобів оповіщення

Від початку війни на Львівщині пролунало 55 повітряних тривог. Щоразу, впродовж 30 секунд сигнал про тривогу трансформується та різними каналами системи оповіщення передається мешканцям області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

“Система оповіщення побудована з численних засобів: електричних та електронних сирен, інтернет гучномовців чи мобільних систем, встановлених на автомобілях. Кожного дня кількість таких засобів збільшується, адже підприємства виробляють нове технологічне обладнання», – розповів начальник управління оперативно – чергової служби, оповіщення та зв’язку департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації Микола Сень.

За його словами звучання сирен – це сигнал «УВАГА ВСІМ». Сирена лунає задля безпеки людей, щоб привернути увагу населення до оголошення важливого повідомлення.

Звук сирен стандартний на всій території країни.

Микола Сень наголосив, що Львівська обласна військова адміністрація визначила та доручила представникам органів самоврядування встановити в громадах Львівщини додаткову необхідну кількість засобів оповіщення, під’єднаних до централізованої системи.

Ми ж закликаємо мешканців області відповідально дотримуватися правил безпеки та ховатися в укриття після сигналу тривоги.

Коментарі

Позначки: ,