Дівчинка знайшла слід динозавра на пляжі (ФОТО)

Новини 01 Лютого, 2021 2 543
Слід динозавра, виявлений на пляжі Бендрікс-Бей, Велика Британія Фото: Музей Уельсу

Слід динозавра, виявлений на пляжі Бендрікс-Бей, Велика Британія Фото: Музей Уельсу

Йому приблизно 220 млн років

У Південному Уельсі, що у Великій Британії, чотирирічна Лілі Вайлдер виявила слід динозавра на пляжі Бендрикс-Бей. Відбиток доволі добре зберігся, хоча йому вже приблизно 220 мільйонів років.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на  Громадське, про це повідомляє прес-служба Національного музею Уельсу.

Там розповіли, що чотирирічна Лілі першою помітила слід біля моря на пляжі, відомому знайденими відбитками динозаврів. Як розповіла мати дівчинки Саллі Вайлдер, Лілі побачила слід, коли вони з татом ішли вздовж пляжу, і сказала: «Татусю, дивись».

«Річард (батько дівчинки — ред.) прийшов додому й показав мені фотографію, і вона виглядала приголомшливо. Ми зв’язалися з експертами й були раді дізнатися, що це справді слід динозавра. Я щаслива, що його перенесуть до національного музею, де ми зможемо насолоджуватися ним і вивчати впродовж поколінь», — розповіла Саллі.

Вчені поки що не можуть визначити, який саме динозавр залишив цей слід 220 млн років тому. А проте, кураторка палеонтологічного відділення музею Сінді Гавелз назвала його «найкращим зразком, коли-небудь знайденим на цьому пляжі».

Знайдений слід динозавра у довжину трохи більш як 10 см. Ймовірно, його залишив динозавр, який мав зріст приблизно 75 см і був 2,5 м завдовжки. Науковці кажуть, що це було струнка тварина, яка ходила на двох лапах й активно полювала на інших дрібних тварин і комах. У США аналогічні сліди залишив динозавр Coelophysis.

Чому це відкриття — важливе?

Науковці додають, що вперше динозаври з’явилися приблизно 230 мільйонів років тому, тож цей слід представляє дуже важливий ранній етап їх еволюції.

«Той факт, що слід навдивовижу добре зберігся, може допомогти вченим дізнатися більше про фактичну будову стоп динозаврів. Адже відбиток доволі чіткий: там можна роздивитися окремі подушечки й навіть відбитки на кігтях», — зазначили у музеї.

Коментарі

Позначки: , ,