Децентралізація від Зеленського загрожує національній безпеці України, – Синютка

Новини 17 Грудня, 2019 366
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Влада Зеленського за невдалою калькою із Росії намагається системно знівелювати органи державної влади та органи місцевого самоврядування в Україні.

Про це у ефірі “Радіо Свобода” заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Він відзначив, що поданий законопроект про децентралізацію насправді є централізацією влади. Синютка додав, що це – невдала калька з російського адміністративного устрою.

“Це продовження системного нівелювання органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Це загрожує національній безпеці держави”, – підкреслив Синютка.

Він додав, що раніше владна команда обіцяла всенародне обговорення тих чи інших змін до Конституції України, а зараз, за чотири дні, намагається “протягнути” їх через Верховну Раду України.

Також Синютка відзначив, що обрання голів місцевих рад терміном на один рік – “це якийсь нонсенс”.

“Термін обрання на новий рік – це якийсь нонсенс. Якщо політична сила у громаді користується довірою, отримала більшість на виборах, то лідер став головою. А через рік шукати іншого? Це означає – створювати двовладдя. Це системна руйнація органів державної влади”, – підкреслив Синютка.

Він також наголосив, що “Європейська Солідарність” є опозиційною структурою, “але це не означає, що ми є в опозиції до української держави”.

Сутички під Радою. Зміни до Конституції від Зеленського

Сьогодні у програмі:- сутички під Радою через запровадження ринку землі;- зміни до Конституції від Зеленського.

Опубліковано Радіо Свобода Вівторок, 17 грудня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , ,