Десять громад Львівщини стартували в проєкті USAID

Новини 27 Вересня, 2021 186

Львівська облрада зібралась на друге пленарне засідання, фото прес-служба облради

Львівщина, одна з трьох областей України, де реалізовуватиметься Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Проєкт сприятиме у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Проєкт є найбільшою програмою, що фінансується USAID для підтримки реформи децентралізації в Україні з бюджетом на найближчі 5 років у сумі 74 мільйони доларів.

Львівщина разом з Волинською та Полтавською областями цього року вибрані, як пілотні території.

Всього у відборі взяли участь 72 територіальних громад трьох областей, з яких 25 – отримали можливість стати партнерами першого пілотного набору.

З цієї нагоди сьогодні, 27 вересня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак разом з представниками цих громад у Києві взяли участь в заході присвяченому офіційному старту проєкту.

«Щиро тішуся за десять громад нашої області – це Бродівська, Добротвірська, Оброшинська, Жидачівська, Жовківська, Рава-Руська, Городоцька, Сокільницька, Козівська та Золочівська, які реалізовуватимуть проєкт.

Наше завдання підтримати та допомогти їм стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги», – наголосила Ірина Гримак.

Підтримка в межах проєкту передбачає сприяння здійсненню трансформаційних перетворень на місцевому рівні, посилення спроможності органів місцевого самоврядування та його посадових осіб здійснювати відповідні повноваження.

Коментарі

Позначки: