Дешевий російський газ – це крок до капітуляції, – Парубій

Новини 28 Листопада, 2019 249

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Купуючи енергоносії в Росії, Україна таким чином фінансує країну-агресора і потрапляє у нову залежність від Кремля. Про це у своєму блозі на сайті «Української правди» пише народний депутат України з фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій, пише Четверта студія.

«Міністр енергетики та захисту довкілля уряду Зеленського Олексій Оржель анонсував відновлення прямих поставок газу із Російської Федерації за «привабливою» ціною.

Спроби влади Зеленського знову посадити Україну на російську «енергетичну голку» – це шлях до відновлення енергетичної залежності від держави-агресора.

Так званий «дешевий газ» – це механізм російського політичного тиску, руйнування системи нашої національної безпеки, загроза втрати суверенітету. І також це джерело колосальної корупції.

Повторюю для неофітів: енергетична безпека – безпосередня складова національної безпеки нашої країни.

Добре пам’ятаємо енергетичне узалежнення України, а в результаті – холодні зими без тепла і «віяльні» відключення електроенергії в 90-тих. А потім були Харківські угоди Януковича як плата за дешевий газ, з яких і розпочалась російська агресія, які призвели до втрати Криму.

У 2015 році Україна повністю відмовилася від російського газу. Ми вибудували власну незалежну енергосистему, при якій усі поставки енергоносіїв були диверсифіковані. А електроенергію Україна не закуповувала, а навпаки – експортувала.

Ми, українці, своїм прикладом доводили Європі небезпеку «Північного потоку 2» та необхідність незалежності від «дешевого» російського газу.

Тепер, при владі Зеленського, ми уже фінансуємо російську армію, купуючи електрику в Росії. При цьому імпорт струму нищить вітчизняну теплову генерацію та вугледобувну галузь, від нього страждають працівники енергогенеруючих підприємств та шахтарі.

Тепер нам ще обіцяють «дешевий» російський газ. Такий крок веде до капітуляції. Так і втрачається Незалежність.

Тому закликаю усі українські політичні сили, громадські організації, усіх українців – не дозволити владі зруйнувати державний суверенітет України!

Ні російському газу! Ні новим Харківським угодам!», – пише Андрій Парубій.

Коментарі

Позначки: , ,