Держлісагенство повідомило ціни на новорічні ялинки

Новини 21 Листопада, 2019 260

Фото: ФБ

Оптовикам продають ялинки за ціною 80 грн за погонний метр

Держлісагентство продає оптовикам ялинки за ціною 80 гривень за погонний метр.

Як пише «Четверта студія», про це УНН повідомили у пресслужбі Держлісагентства.

“Минулого тижня почали продавати ялинки оптовикам. Продають їх зазвичай до Нового Року, вони їх постійно купують. Десь у середньому один погонний метр по Україні коштує 80 гривень”, — розповіли у пресслужбі.

Зазначимо, що за цією ціною ялинки закупають оптовики, на ялинкових ринках ціна зазвичай вища.

У цьому році Державне агентство лісових ресурсів України планує реалізувати близько 500 тисяч ялинок.

Як повідомляється на сторінці Державного агентства лісових ресурсів України у ФБ, державні лісогосподарські підприємства розпочали реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.

Асортимент порід, які вирощуються в якості новорічних ялинок: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта).

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами:

самоклейними етикетками;

пластмасовими бирками-стяжками;

Ці засоби розриваються при спробі їх зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті https://open.ukrforest.com/. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android (https://www.yalynka.info/ – можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).

 

 

Коментарі

Позначки: , ,