Державотворення ЗУНРу стало одним із чинників відновлення нашої незалежності, – Олег Павлишин

Новини 26 Жовтня, 2018 235

Сьогодні, 26 жовтня, відбулась зустріч з істориками та громадськістю Львівщини на тему: «Західноукраїнська Народна Республіка: історичний вимір українського державотворення».

Відтак, у межах зустрічі присутні порушили питанняпроцесу становлення ЗУНР, особливісті національно-визвольного руху та його історичного значення, формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України.

«Державотворення Західноукраїнської Народної Республіки, те, що ми спроможні мати державу і те, що ми її у ті часи мали, стало одним із чинників відновлення нашої незалежності», – зазначив доцент кафедри Новітньої історії України ім. М. Грушевського ЛНУ імені Івана Франка Олег Павлишин.

У свою чергу, професор кафедри історичного краєзнавства Львівського національного університету імені Івана Франка, фахівець із історії військової справи УНР Віктор Голубко зауважив:

«Найбільшим проявом соборності і об’єднавчих процесів було військо. Це усвідомлювали керівники. Наша соборність виковувалась і загартовувалась у боях».

Модератор зустрічі – український військовик, морський офіцер, капітан II рангу запасу ВМС ЗС України, громадський активіст Тимур Баротов звернув увагу присутніх на важливості саме міжнародної підтримки.

«Дуже важливо, що наявність міжнародної підтримки розв’язує руки. Коли весь світ визнав Росію країною-агресором, окупантом, ми почали отримувати всіляку допомогу», – зазначив він.

Окрім того, під час заходу провели паралелі між подіями 100-річної давності та сьогоденням та звернули увагу на помилки, яких важливо не допустити Українській державі сьогодні та у майбутньому.

Зазначимо, що зустріч з громадськістю до 100-річчя утворення ЗУНР відбувається за ініціативи департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

Як пройшла зустріч дивіться у відео:

 

Зустріч з істориками : «Західноукраїнська Народна Республіка: історичний вимір українського державотворення»

Опубліковано 4studio П'ятниця, 26 жовтня 2018 р.

Коментарі

Позначки: