Державне “Львіввугілля” переплатило 2 мільйони на закупівлі респіраторів

Новини 01 Лютого, 2022 60
На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

Першому заступнику директора держпідприємства “Львіввугілля” повідомлено про підозру у справі про закупівлю респіраторів за завищеними цінами.

Про це пише Четверта студія.

Як повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, підозра складена за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2020 року “Львіввугілля” в рамках заходів щодо протидії розповсюдження коронавірусу уклало договір про закупівлю респіраторів.

“Службовець, будучи відповідальною особою за проведення даних процесів, не забезпечив належної роботи щодо перевірки договорів, на предмет їх доцільності та економічної ефективності. Натомість підписав ці документи та засвідчив їх печаткою. Відтак, було придбано півмаски фільтрувальні за завищеною ціною”, – зазначається у повідомленні.

Загальна сума збитків заподіяних державі, за даними слідства, становить понад 2,2 млн грн.

“Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, відсторонення його від займаної посади та арешту майна. Також встановлюється причетність до вказаного злочину інших посадових осіб”, – додали у прокуратурі. 

Коментарі

Позначки: ,